Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Leksand
LIF

Stark upphämtning gav en poäng i sista omgången

24 mars 2022 21:26
Herrlaget

Trots en blytung förstaperiod med fyra insläppta mål stod Leksand för en ruskigt stark upphämtning när laget lyckades komma ikapp till 4–4 via ett hattrick från Marek Hrivík. Det blåvita laget fick dock nöja sig med en poäng i kvällens derby efter att Brynäs avgjorde i förlängningen till 5–4 och tog sig till slutspel.


Den första perioden var kort och gott en bedrövlig historia för Leksands del där hela fyra baklängesmål släpptes in. Allt började med att 1–0 gjordes via Linus Ölund på en spelvändning efter fem och en halv minut, vilket följdes upp med en mycket tråkig situation strax därefter där Max Vérroneau skadade sig och även blev utvisad. Leksand klarade sedan av det numerära underläget bara för att släppa in 2–0 sekunder efter att utvisningen löpt ut. Under periodens fem avslutande minuter kom ytterligare två mål från Brynäs mot ett oerhört omotiverat bortalag som inte hängde med alls, och därmed var resultatet blytunga 4–0 efter 20 minuters spel. I periodpausen gjordes dessutom ett målvaktsbyte där Axel Brage fick ställa sig i målet när matchen upptogs.

Direkt i mittenakten var Marek Hrivík på nytt någon enstaka centimeter från att spräcka sin målnolla när han med ett rappt skott skickade pucken klockrent i stolpen. N¨ågra minuter senare var Carter Camper nära att reducera från nära håll där marginalernadock fortsatte att vara på fel sida sett med blåvita ögon. Cirka 13 minuter in i andraperioden var det ytterst nära ett femte hemmamål i powerplay, men Noel Gunler prickade ribban och det tackade Leksand för genom att krypa närmare innan perioden var över. Med drygt tre minuter kvar till paus kom det efterlängtade målet från Marek Hrivík när han enkelt kunde skicka in 4–1 i numerärt överläge fint serverad av Mikael Ruohomaa. Inte långt därefter gjordes även 4–2 efter att Patrik Norén lyckades sprätta upp pucken precis framför mål och se till att underläget endast var nere på två mål inför den avslutande tredjedelen.

Fyra minuter in i den tredje perioden blev det rejäl nerv i matchen när Leksand reducerade på nytt till 4–3, och även den här gången blev Marek Hrivík målskytt när hans skott turligt studsade två gånger om innan pucken letade sig in. Detta mål gav energi till matchen som ledde till en tempohöjning från båda lagen, men i chansväg hände det inte sörskilt mycket farligt åt något håll. Det såg länge ut att bli noll poäng och en sur uddamålsförlust, men med ynka tolv sekunder kvar av ordinarie tid fullbordade Marek Hrivík sitt hattrick med ett vackert avslut för 4–4 och en otroligt stark upphämtning. I förlängningen avgjorde dock Anton Rädin för Brynäs på friläge och tog hemmalaget till slutspel via slutresultatet 5–4.

I och med kvällens övriga resultat ställs Leksand mot Oskarshamn i åttondelsfinalen där matchserien inleds på bortaplan redan nu på lördag.