Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Idag 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Frölunda
FHC

Förlängningsförlust mot Frölunda

22 februari 2022 21:33
Herrlaget

En svängig drabbning med Frölunda avgjordes till slut i förlängning där Leksand fick nöja sig med en poäng efter att bortalagets avgörande kom via ett oturligt självmål.


Matchen inleddes med att Leksand fick chansen i powerplay efter inte ens 30 sekunder där bra tryck etablerades. Bland annat så hade Nils Åman en jättechans i slutskedet av det numerära överläget där skottet räddades knappt, men istället för ett blåvitt ledningsmål så kunde Frölunda ta ledningen kort efter detta. Elmer Söderblom lämnades helt ensam framför mål och fick chansen att näta hela tre gånger där pucken till slut hamnade bakom Kasimir Kaskisuo som inte kunde stå emot det tredje försöket. Efter 0–1-målet tog gästerna över spelet totalt och hade bud på både ett och två mål ytterligare där den enda anledningen till att siffrorna hölls nere var mycket bra målvaktsspel. Trots detta kunde den första perioden mycket väl gått till pausvila med ett likaläge där Max Vérroneau hade ett skott klockrent i ribban i slutminuterna, men marginalerna var inte på skyttekungens sida vid det tillfället.

Mittenakten inleddes rätt hafsigt där Leksand hade svårt att hitta in i spelet samtidigt som Frölunda kontrollerade matchbilden bra. Trots detta så var det hemmalaget som från ingenstans gjorde kvällens nästa mål när kvitteringen kom efter sex och en halv minuts spel. Efter en tilltrasslad situation lyckades Jonas Ahnelöv få fram pucken till Lian Bichsel som bara hade att skicka in 1–1 i öppet mål för sitt första SHL-mål i karriären. I mitten av perioden tog Leksand sedan ledningen på en härlig kontring där Max Vérroneau serverade en läcker passning till Patrik Zackrisson som i sin tur stötte in 2–1 precis framför Niklas Rubin. Bortalaget kvitterade dock drygt två minuter senare på en spelvändning där Stefan Elliott kunde skicka in pucken i en så gott som tom målbur. Det sista ordet i den andra perioden fick dock Leksand när skyttekungen Max `Verroneau visade upp sitt fina skott på nytt när han distinkt skickade upp 3–2 i krysset från snäv vinkel.

22 sekunder in i den tredje perioden var dock matchen kvitterad på nytt med ett mål som definitivt inte borde ha skett för Leksands del när Joel Lundqvist tog tillvara på slarv, men fem minuter senare återtog hemmalaget kommandot med ett mål direkt på tekning. Med en klockren vinst i tekningscirkeln kom pucken efter två passningar fram till Calle Själin som drog till med ett ruskigt hårt slagskott där pucken gick via ribban och in för 4–3. Efter detta hade båda lagen varsitt numerärt överläge utan att skapa några direkta farligheter och ledningen höll sig väldigt länge. Tråkigt nog kom ytterligare en kvittering under ordinarie tid, för med 56 sekunder kvar petade Joel Lundqvist 4–4 i spel 6 mot 4 och tog matchen till förlängning. I förlängningen hade Leksand alla möjligheter att avgöra när man fick chansen att spela powerplay, men inget mål gjordes och istället tog Frölunda hem bonuspoängen efter att pucken oturligt styrdes via Max Vérroneaus klubba och in för slutresultatet 4–5.

På torsdag väntar bortamatch mot Rögle.