Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Idag 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Skellefteå
SKE

Ny förlust på hemmaplan

15 mars 2022 21:15
Herrlaget

Kvällens hemmamatch mot Skellefteå slutade med en tydlig 1–3-förlust och chansen att knipa en topp sex-placering är nu liten inför grundseriens tre avslutande omgångar.


Den första perioden var rejält svängig där inget av lagen riktigt tog tag i taktpinnen vid något tillfälle, utan istället turades man om med ett par anfall i följd blandat med några spelvändningar. De första tio minuterna innehöll ingen direkt vass målchans, men i den andra halvan och specifikt med några minuter kvar av perioden uppstod ett par högkvalitativa chanser. Först ut var Skellefteå med ett gyllene läge att ta ledningen där Kasimir Kaskisuo motade skottet med minsta möjliga marginal när han fick upp benskyddet och räddade pucken längst ut. Bara sekunder senare var Marek Hrivík nära att lirka in ett ledningsmål där han dock fick se en följsam Gustaf Lindvall stoppa pucken. 0–0 s¨åg sedan ut att hålla sig perioden ut, men med ynka elva sekunder kvar till pausvila spräckte bortalaget målnollan i powerplay när den svarta trissan mycket turligt studsade fram till Rickard Hugg som bara hade att raka in 0–1.

I den första halvan av mittenakten var det Skellefteå för hela slanten där Leksand hade oerhört svårt att ta sig ur egen zon. Bortalaget var nära att utöka ledningen i såväl numerärt överläge som på ett friläge i ett senare skede, men Kasimir Kaskisuo höll tätt och såg till att det fortsatt fanns kontakt i matchen. Tolv minuter in i den andra perioden uppstod det första 5 mot 4-läget för kvällen för Leksands del och en chans att kvittera. Det ville sig dock inte alls och det hände inte mycket kreativt framåt trots en man mer på isen. Istället för 1–1 kom en ny kalldusch med två minuter kvar av perioden när Albin Sundsvik tog tillvara på ett grovt misstag av Leksand och skickade in 0–2. Mikael Ruohomaa var kort efter detta nära en snabb reducering, men skottet räddades knappt och tvåmålsunderläget var ett faktum efter 40 mindre bra blåvita minuter.

Glädjande nog tog det inte ens två minuter av den tredje perioden innan 1–2 gjordes i efterdyningarna av ett numerärt överläge, och självklart så var det Max Vérroneau som höll sig framme när han vände om och skickade in sitt 32:a mål för säsongen. Denna glädje varade dock inte särskilt länge med tanke på att Skellefteå återtog kommandot med ett mål några minuter senare när Jonathan Johnsson lämnades helt ensam framför mål och med en felträff fick upp pucken i krysset för 1–3. Det hände sedan inte sörskilt mycket av värde under resterande delen av ordinarie tid och Leksand fick återigen lämna isen poänglösa.

På torsdag finns chans till revansch då lagen möts igen i Skellefteå.