Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Leksand
LIF

Förlust på nytt mot Skellefteå

17 mars 2022 21:21
Herrlaget

40 riktigt dåliga minuter och 20 bra avslutande minuter innebar den andra förlusten på tre dagar mot Skellefteå efter att slutresultatet skrevs till 5–2.


I den första perioden så var det klar fördel till Skellefteå där hemmalaget förde spelet tack vare några powerplay och såg till att Leksand knappt kunde få till en farlighet på hela perioden. Axel Brage svarade direkt för en fin räddning från nära håll men tvingades strax därefter kapitulera när Linus Karlsson smällde upp ett otagbart 1–0-mål i powerplay efter fem och en halv minuts spel. Precis efter detta uppkom ett nytt boxplay som dock klarades av utan större problem från Leksands sida. I periodens andra halva var det sedan lite mer hackigt med många avblåsningar och inget ordnat spel där Leksand hade sin enda chans som var relativt nära. Ettmålsunderläget höll sig dock till pausvila trots stark press från Skellefteå i slutskedet där Axel Brage klev fram med ett antal viktiga räddningar.

Inte ens en minut in i mittenakten ökade hemmalaget på ledningen till 2–0 i deras fjärde numerära överläge för kvällen när Oskar Nilsson hittade rätt med ett fint skott från blålinjen. Drygt fem minuter senare kom även 3–0 från Skellefteå när Linus Lindström förvaltade ett friläge med stor enkelhet och satte Leksand i en oerhört jobbig sits inför resterande delen av matchen. Ännu värre blev det när Oscar Möller bröt igenom och gjorde 4–0 med fyra minuter kvar av andraperioden, men innan signalen för pausvila ljöd hann Leksand i alla fall med att reducera i 5 mot 4 efter att Carter Camper skickade in 4–1.

Leksand inledde sedan den tredje perioden med bra energi och det blåvita laget var definitivt förtjänta av ännu en reducering där tre av chanserna mycket väl borde ha inneburit ett 4–2-mål om lite mer skärpa hade funnits. Istället för detta kom den definitva spiken i kistan från Skellefteå efter nio minuter när Linus Lindström skickade in 5–1 som från ingenstans. Oskar Lang hann sedan med att pricka in 5–2 i powerplay två minuter senare, vilket också skulle visa sig bli slutresultatet i matchen. Därmed är topp sex-chansen så gott som helt körd samtidigt som play-in-platsen nästan är 100% säkrad med två omgångar kvar av grundserien.

På lördag väntar hemmamatch och familjedag när Oskarshamn kommer på besök till Tegera Arena.