Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Leksand
LIF

Klar förlust mot Timrå

26 december 2021 20:15
Herrlaget

Ett effektivt och skoningslöst Timrå slog tillbaka ett mycket ineffektivt Leksand i första matchen efter juluppehållet där matchen slutade 5–1 till hemmalagets fördel.


Det var en bra öppning från Leksands sida när man lyckades etablera tryck i offensiv zon direkt på nedsläpp med ett par lägen under matchens inledande minuter. Trots detta så var det Timrå som kunde ta ledningen i powerplay efter drygt sex minuters spel när Pontus Åberg fick pucken helt ren och enkelt kunde lägga in 1–0 i det öppna m¨ålet. Efter ledningsmålet så var hemmalaget snäppet vassare innan Leksand hittade tillbaka någorlunda i slutdelen av första perioden. Calle Själin var bland annat nära att kvittera två gånger om innan pausvila, men ettmålsunderläget var intakt efter 20 minuters annandagshockey.

Direkt i mittenakten hade Leksand ett gyllene läge att komma ikapp med flera minuter i numerärt överläge i sträck, men spelet var dock inte särskilt bra och det var egentligen bara Oskar Lang som var relativt nära att skicka in pucken från hära håll. En kvittering hade verkligen behövts där och då med tanke på vad som kom att hända därefter. Inom loppet av fem minuter gjorde Timrå tre mål där hemmalaget kontrade sönder gästerna och satte pucken så fort tillfälle gavs för 4–0 på tavlan när drygt halva matchen var spelad. Med denna kollaps tog Björn Hellqvist timeout som i sin tur hjälpte lite grann. Med fyra minuter kvar av perioden spräckte Linus Andersson kvällens målnolla med sitt första mål i Leksandströjan när han skickade in 4–1 i spel 5 mot 4, vilket gav lite hopp inför avslutningen.

Även i inledningen av den tredje perioden hade Leksand chansen att krypa ännu närmare när man på nytt fick ett tidigt powerplay med sig. Max Vérroneau var närmast att näta och ingjuta mer hopp i laget, men marginalerna var inte på rätt sida ikväll. Det grinade även emot några minuter senare när SHL:s skyttekung missade knappt två gånger om efter massivt tryck i offensiv zon. Som om inte det var illa nog punkterade Timrå istället matchen med en man mindre på isen när nio minuter hade spelats efter att två leksingar krokat ihop. Jesper Kandergård tilldelades strax dörefter ett matchstraff för charging där en tackling tog olyckligt, men efter detta spelades matchen bara av och kvällen slutade alltså med en tung 5–1-förlust.

Redan om två dagar finns chans till revansch när Rögle kommer till Leksand på besök.