Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Färjestad
FBK

Seger mot Färjestad

30 november 2021 21:23
Herrlaget

En målrik match mellan Leksand och Färjestad slutade med en hemmaseger med 5–4 efter att Ben Thomas och Oskar Lang skickade in de avgörande målen i den tredje perioden.


Den första tredjedelen av matchen var överlag inte den bästa från Leksands sida där Färjestad inledde med att ta ledningen efter drygt fem minuters spel när Martin Johansson slog in en retur. Därefter hade hemmalaget ett powerplay-läge för att få till en snabb kvittering, men precis när gästerna blev fem man på isen kom 0–2 på en spelvändning efter att Joakim Nygård fint satte pucken i ett vidöppet mål. Repliken från Leksand kom dock relativt snabbt när Patrik Zackrisson stänkte dit 1–2 bara en dryg minut senare efter Max Vérroneau hittat fram till den blåvita kaptenen. Detta var också resultatet efter den första perioden med tanke på att inget av lagen lyckades förvalta varsitt numerärt överläge i slutskedet.

Andraperidoen började däremot på bästa tänkbara sätt när kvitteringsmålet gjordes bara 39 sekunder efter nedsläpp. Stekhete Emil Heineman åkte till sig ett friläge och gjorde inga som helst misstag när han vackert stänkte dit 2–2 i nättaket. Efter detta krigade Leksand sig igenom ett tungt boxplay, vilket gav resultat i positiv bemärkelse efter att drygt halva mittenakten hade spelats. Carter Camper, med sin tredje assist för kvällen, hittade fint fram till skyttekungen Max Vérroneau som distinkt snärtade in 3–2 precis under ribban för ledning för första gången i matchen. Direkt efter detta räddade Kasimir Kaskisuo ett friläge, och kort därefter hade Emil Heineman ett skott klockrent i målramen i spel 5 mot 4 där dock ingen av chanserna resulterade i nätkänning. Nästa mål kom istället med fyra minuter kvar till pausvila där ett backskott från Joel Nyström letade sig in i nätmaskorna för resultatet 3–3 efter två perioder som bäddade för en spännande avslutning.

Inledningen av tredje perioden var rätt så virrig från Leksand där spelet i egen zon hackade samtidigt som Färjestad satte bra press framåt för ett par farliga lägen, men dödläget bröts dock av en ovan målskytt i hemmalaget när åtta minuter var gångna. Max Vérroneau hittade fram till Ben Thomas som med ett mycket fint skott hittade en minimal lucka bakom Dominik Furch där målet betydde 4–3 och en blåvit ledning på nytt. Med under sex minuter kvar av ordinarie tid gjordes dessutom 5–3 när Oskar Lang tog rejäl fart i egen zon och åkte till sig en spelvändning där han själv avslutade på bästa möjliga vis. Det blev sedan rejält spännande i slutskedet när Färjestad lyckades reducera via Joakim Nygård när det återstod två och en halv minut av tillställningen, och i slutminuten hade bortalaget dessutom en puck i mål. Denna kvittering dömdes dock bort efter att Kasimir Kaskisuo blev pååkt i målgården, vilket gjorde att resultatet fortsatt var 5–4 med en knapp minut kvar att spela. Denna minut klarade Leksand av utan större problem och tog därmed tre nya poäng i ett på nytt målrikt möte.

På torsdag väntar bortamatch mot Örebro.