Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Skellefteå
SKE

Inför Leksands IF - Skellefteå AIK

19 november 2021 20:45
Herrlaget

Imorgon lördag är det dags för en riktig hockeyfest i Tegera Arena med dubbla hemmamatcher. För herrlaget väntar Skellefteå AIK med nedsläpp klockan 15:15, och här läser du om förutsättningarna och informationen inför kampen.


Skellefteå AIK kommer till lördagens match med seger i ryggen från torsdagens SHL-omgång då man besegrade Växjö Lakers med 5-3 på hemmaplan i Skellefteå Kraft Arena, medan Leksand senast föll i rivalmötet mot Brynäs med 4-0 i Gävle. Skellefteå tvingades i den senaste omgången klara sig utan duon Adam Mascherin och Jayce Hawryluk, medan Leksand saknade trion Calle Själin, Mikael Ruohomaa och Patrik Norén utöver de långtidsskadade spelarna. I lördagens match mot Skellefteå får man dessutom klara sig utan forwarden Jon Knuts som inte kommer till spel.

Tabellmässigt är det viktiga poäng på spel i jakten att befästa placeringarna som topplag och kampen om CHL-platserna till den kommande säsongen då såväl Leksand som Skellefteå har 34 poäng på kontot efter 19 spelade omgångar. Dessutom har lagen exakt samma fördelning mellan vinster, oavgjorda matcher och förluster efter ordinarie tid med sina 10-3-6 som facit. Jämnt är det även om man ser till lagens resultat på hemma- respektive bortaplan inför lördagens omgång. Leksand har hittills spelat in 14 poäng på 9 matcher (4-2-3) på hemmaplan i Tegera Arena, och Skellefteå har tagit 14 poäng på 9 matcher på bortaplan under säsongen med samma fördelning mellan segrar, oavgjorda och förluster (4-2-3).

Även i övriga statistikkolumner är det tämligen jämna förutsättningar lagen emellan. Sett till total effektivitet i numerära över- samt underlägen har Skellefteå hittills ett facit på 104 % och Leksand 98%. När det kommer till corsistatistiken har Skellefteå en relativ corsi på 54 % och Leksand 51%. Det finns dock en punkt som sticker ut lagen emellan, vilket är tekningsstatistiken. Skellefteå vinner 52,61 % av sina tekningar vilket man är näst bäst i SHL med. Leksand å andra sidan är i botten av tekningsligan med sina 44,46 % vunna tekningar.

Det finns "lögn, förbannad lögn och statistik" sägs det ju, och under lördagen är det nya förutsättningar för de båda lagen. Det återstår att se hur de olika statistikdelarna förändras efter minst 60 minuter ytterligare spelat av säsongen, och framförallt - vilka som tar hem segern i Tegera Arena denna gång.

Programmet för lördagens Familjedag
13:15 Entrén till Familjedagen öppnar/Alla aktiviteter startar.
14:00-14:15 Stiko Per Larsson underhåller på scenen.
14:15 Tränarintervju i McDonalds Fans Corner i Sparbanksfoajén.
14:30 Godisregn med Liffe och Aske (Idre Fjäll) i McDonalds Fans Corner i Sparbanksfoajén.
14:30-15:00 Stiko Per Larsson underhåller på scenen.
15:15 Leksands IF – Skellefteå AIK startar.
18:00 Autografskrivning i McDonalds Fans corner i Sparbanksfoajén.
19:00 Leksands IF - SDE startar (biljetten till Leksand-Skellefteå gäller även som inträde till denna match, så stanna gärna kvar i arenan).

Vi hyllar Elin Lundberg!
Innan nedsläpp vid matchen mot Skellefteå kommer Leksands IF tillsammans med Leksand Superstars och Leksands IF Supporterklubb att hylla och tacka Elin Lundberg för hennes fantastiska insatser för såväl Leksands IF som Damkronorna. Malungsfostrade Elin Lundberg spelade 391 tävlingsmatcher i Leksands IF samt 54 A-landskamper under sin karriär.

Extra autografskrivning
Som synes i programmet för familjedagen här ovan kommer det att bli extra autografskrivning i Sparbanksfoajén efter matchen. I McDonald's Fans Corner träffar ni Axel Brage, och han har dessutom med sig lagkamraterna Matt Caito, Patrik Zackrisson, Max Véronneau, Carter Camper och Jonas Ahnelöv som kommer att skriva autografer.

Parkering
Det kommer att bli fullsatt i Tegera Arena under lördagseftermiddagen, och många personer och fordon i rörelse. Se till att vara ute i god tid, och samåk gärna till matchen. För dig som anländer medelst bil kan det vara bra att ta en titt på de parkeringsföreskrifter som finns. Dessa finner du via Leksands Kommun här. Varmt välkommen!