Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Skellefteå
SKE

Tung uddamålsförlust mot Skellefteå

20 november 2021 17:36
Herrlaget

Trots en betydligt bättre insats än senast blev det en mycket knapp 1–2-förlust mot Skellefteå efter att effektiviteten och studsarna inte varit med Leksand under eftermiddagen.


Den första perioden var överlag bra från Leksands sida med bra intensitet och fart i spelet, men matchen kunde definitivt ha börjat bättre. Drygt två minuter efter nedsläpp tog Skelelfteå ledningen när Melker Karlsson höll sig framm och sprätte upp pucken för 0–1, och inte långt efter detta var Max Vérroneau mycket nära att ordna en snabb kvittering där pucken gick knappt utanför. Några minuter senare hade lagen varsitt fint läge som sånär resulterade i nätkänning, men det skulle dröja till det absoluta slutskedet av perioden innan nästa mål gjordes. Denna g¨ång var det Leksand som fick utdelning i boxplay med bara 22 sekunder kvar till pausvila när Max Vérroneau, som tidigare förlängde sitt kontrakt, kom helt fri och distinkt placerade in 1–1 mellan Gustaf Lindvalls benskydd för ett oavgjort resultat efter 20 minuter.

Andra perioden inleddes även den på sämsta tänkbara sätt för Leksand när Linus Karlsson såg till att återta ledningen för Skellefteå med ett fint skott rätt upp i nättaket när endast 51 sekunder var gångna. Efter 1–2-målet tog det ett litet tag för hemmalaget att komma igång igen, men när man väl gjorde det skapades flertalet vassa chanser som borde ha renderat i en kvittering. Förstakedjan fick till bra tryck under flera byten i mittenakten där Patrik Zackrisson bland annat hade en styrning som oturligt tog i stolpen vid öppet mål i slutminuterna. Trots flera lägen framåt höll sig alltså underläget till den andra periodpausen och Leksand behövde fortsätta jaga i avslutningen.

Tidigt i den tredje perioden fick Leksand chansen att krypa närmare i ett powerplay, men trots bra tryck ville det sig inte målmässigt denna gång. Några minuter senare kom nästa chans att kvittera i form av ett nytt numerärt överläge där det dock inte heller blev något måljubel. Leksand fortsatte sedan att trycka på framåt för att försöka få med sig en poäng från tillställningen, men det grinade emot hela vägen till slutsignal och resultatet höll sig hela vägen in för en tung uddamålsförlust.

Nu på tisdag väntar returmöte med Klagenfurt i CHL-åttondelen hemma i Tegera Arena.