Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Idag 5 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Ruohomaa inför Oskarshamn borta

27 oktober 2021 11:44
Herrlaget

– Vi är inne i en spelmässigt riktigt bra trend och har fyra kedjor som alla är sugna på att avgöra.
Det säger spelgeniet Mikael Ruohomaa inför torsdagens bortamatch mot Oskarshamn.


Han gör sin första säsong i Sverige och Leksand, och har på säsongens hittills 13 spelade SHL-matcher noterats för 12 poäng (2+10).
– Det har känts bra hittills, och jag stormtrivs verkligen här i Leksand. Det är lugnt och vackert här och allt med föreningen är verkligen hur bra som helst, säger Ruohomaa, som särskilt vill lyfta fram lagsammanhållningen.
– Det kanske kan låta som en klyscha, men jag måste verkligen säga att vi har en alldeles fantastisk atmosfär i den här gruppen. Vi har väldigt roligt ihop, och jag tror att det syns på isen också.

Hur har det varit att få spela inför Leksandspubliken i Tegera Arena?
– Oj, jag vet inte ens om jag kan beskriva det, det har verkligen varit något som jag aldrig har upplevt tidigare. Visst har jag spelat i lag som har haft bra fans, men inramningen i Tegera Arena är på en helt annan nivå. Leksandsfansen är galna!

Ruohomaas Leksand har inför torsdagens möte med Oskarshamn tagit poäng i 10 raka matcher och ligger nu på en fjärdeplats i tabellen efter 25 inspelade poäng. Oskarshamn har parkerat två placeringar och två poäng nedanför.
– Jag kan inte säga att jag har jättekoll på Oskarshamn, men jag vet att de spelar en tuff hockey, och att närkampsspelet kommer att vara viktigt, säger Ruohomaa, vars lag i skrivande stund är seriens näst bästa bortalag.
Den spelskicklige finländaren menar att vem som helst kan kliva fram och avgöra morgondagens match, men varför inte någon av lagets yngre förmågor.
– Jag tänker på killar som exempelvis Alexander Lundqvist, Isak Rosén, Emil Heineman och Nils Åman, de är alltid heta. Att vara i den åldern som de är, och spela så bra som de gör, det är verkligen imponerande!