• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Söndag Sön 7 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Leksand
LIF

Förlust mot Djurgården

21 februari 2021 19:48
Damlaget

Leksand stod emot länge när Djurgården tryckte på. Men i tredje perioden orkade man inte stå emot längre och hemmalaget vann med 6–1.
– Jag tycker inte vi kommer upp i den nivå jag vet att vi kan spela på, säger assisterande tränare Mathias Ohlsson.


I dag spelades damlagets näst sista match för säsongen. Det var Djurgården som stod för motståndet på bortais. Och det blev en tuff historia för de blåvita. När slutsignalen ljöd stod det hela 6–1 på resultattavlan.
– Jag tycker inte vi kommer upp i rätt nivå. Vi höll emot länge, men jag tycker inte spelet var så bra då heller, säger assisterande tränare Mathias Ohlsson.

"Taggar inte riktigt i"

Han menar att det är samspelet och samarbetet inom laget som inte riktigt fungerade i dag även om hemmalaget bara ledde med 1–0 efter två perioder.
– Backarna spelar bra försvarsspel och anfallarna gör det bra i anfallszon, men det taggar inte ihop sig ordentligt.
Vad beror det på?
– Svårt att svara på, men tror det är en kombination av att vi inte är riktigt redo när pucken släpps och vi kanske undermedvetet inte hittar den där hundraprocentiga tagningen när matchen inte betyder något.

Brynäs väntar på fredag

För dagens match påverkar precis som den kommande matchen mot Brynäs inte Leksand slutposition i tabellen. Det är redan klart att laget missar slutspel, men samtidigt undviker man kvalspel eftersom de matcherna är inställda på grund av corona.
– Det är en speciell situation, men vi peppar laget att spela för varandra och för föreningen. Det gäller att visa stolthet.
Finns det något positivt att ta med sig från dagens match?
– Om vi ska nämna några som kom upp i bra nivå så vill jag säga Amanda Johansson i mål. Hon var duktig. Det var också Tuva Kandell, hon gjorde det bra.
Nästa utmaning för de blåvita väntar nu på fredag. Då åker Mathias Ohlsson och resten av laget till Gävle för att ta sig an Brynäs. En tuff motståndare som vunnit samtliga möten den här säsongen och som tagit ett fast grepp om andraplatsen i tabellen.
– Det är samma sak som gäller i dag. Vi kommer att trycka på att vi ska avsluta på ett snyggt sätt och spela för varandra och för klubben.