Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Frölunda HC
FHC
Borta
Leksand
LIF

Själin inför Frölunda borta

21 januari 2021 12:10
Herrlaget

Under torsdagskvällen smäller det i Scandinavium när herrlaget tar sig an Frölunda HC på bortaplan. Calle Själin berättar inför matchen om hur det är att spela i Göteborg, att inte ha dragit på sig någon utvisningsminut och om brödrakampen i poängligan.


När herrlaget lämnade Tegera Arena under onsdagen hade ett ganska kraftigt snöfall dragit in över mellansverige. Göteborgsturnén har dock så här långt flutit på enligt den på förhand uppmålade planen.

-Det har gått bra, och resan har varit felfri än så länge. Det var lite snö utanför bussfönstret på vägen ner men det var ändå ingen större fara, säger Själin.

Livet som hockeyspelare på proffessionell nivå innebär många resor, och en hel del arenor som ska besökas under såväl en säsong som under en lång karriär. Calle Själin har ingen favoritarena på bortaplan, men menar att Göteborg står sig bra i konkurrensen.

-Göteborg är bra att komma till. De har bra omklädningsrum och det är nära till hotellet från arenan. Det är en fin arena att spela i, och under en normal säsong brukar vara bra tryck i Scandinavium så det brukar vara kul att komma hit.

Ingen utvisning - än så länge...

Under torsdagskvällen möts Leksand och Frölunda för tredje gången under den innevarande SHL-säsongen. Lagen har hittills vunnit varsin hemmamatch, och siktet är givetvis inställt på att bryta den trenden ikväll.

-Det blir en spännande match. Vi har gjort bra matcher på bortaplan på slutet, och det ska vi såklart försöka att hålla i. Frölunda är alltid tunga att möta, framförallt i Göteborg, så det gäller att vi är med från start och klarar av att hålla i det under hela matchen. Det blir en rolig utmaning för oss, säger Själin inför kvällens match.

En intressant detalj vad gäller Calle Själin är att han hittills under säsongen spelat över 500 minuter, och detta utan att ha dragit på sig en endaste utvisningsminut. När han får frågan vad det beror på, tvingas den 21-årige backen att tänka till.

-Oj, det var en svår fråga! Jag spelar kanske inte så jättefysiskt på planen, och jobbar mycket med att ligga rätt i position hela tiden. Det är nog den största anledningen, att jag försöker spela smart och vara på rätt plats i situationerna. Man kanske är för snäll ibland också, funderar Själin.

Tappad ledning i brödrakampen

Nog händer det lite då och då att man spanar in den individuella statistiken för spelarna i Leksand och de övriga lagen, inte minst när det gäller brödraduellen mellan Calle och hans bror Pontus som spelar i Luleå HF. Hittills står Calle på 4 poäng (1+3) medan Pontus gått förbi med sina 5 poäng (1+4). Calle tänker inte vika ned sig i duellen, och hoppas att kunna gå förbi redan ikväll.

-Pontus har haft lite medstuds tycker jag, medan jag har haft några bortdömda mål och lite sånt. Det börjar dock bli dags att ta ikapp, och förhoppningsvis redan ikväll. Det är inte omöjligt att han kanske har snackat till sig någon assistpoäng också...

Avslutningsvis, vem avgör mot Frölunda ikväll?
-Det gör Carter Ashton, avslutar Calle Själin.