Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Leksand
LIF

"Zacke" inför Växjö borta

10 december 2020 11:30
Herrlaget

Under torsdagskvällen går Leksands bortavecka vidare med match mot Växjö Lakers i Vida Arena där pucken släpps klockan 19:00. Patrik Zackrisson är nöjd med samarbetet mellan honom, Isak Rosén och Oskar Lang, men vill se en bättre prestation än senast lagen möttes.


Den senaste matchen för Leksands del på bortaplan mot Örebro slutade med ett så ovanligt resultat som 0-0 efter 60 spelade minuter. I övertidsspelet var det till slut Borna Rendulic som kunde avgöra för hemmalaget, och det blev en poäng med i bagaget under fortsättningen av roadripen för Leksands del.

-Jag tycker att vi gör en helt okej bortamatch senast, framförallt i den första perioden. Det märktes att Örebro var lite ringrostiga och vi utnyttjar det på ett bra sätt, även om det inte resulterar i något mål för oss. Överlag var det en gedigen bortamatch med bra försvarsspel från oss, säger Patrik Zackrisson om den senaste matchen.

Bäst utbud av SHL-odds hos Betsson

Spela på SHL-matcher hos Betsson med ett stort utbud av SHL-odds.

Nykomponerad kedja

I de två senaste matcherna har Patrik Zackrisson spelat center mellan ytterforwardsparet Isak Rosén och Oskar Lang. "Zacke" tycker att det är ett samarbete som fallit väl ut.

-Det har funkat bra med oss tillsammans, och vi fick några långa byten offensivt i den första perioden senast, medan det sedermera blev mer spel i egen zon. Vill vill såklart spela en hel del anfallshockey och vi vill komma ut lite mer offensivt ikväll.

Isak Rosén var väldigt nära att få göra såväl sitt första SHL-mål som sin första poäng i herrlaget i den senaste matchen, och Zackrisson tycker att det är kul att spela med den unge talangen.

-Isak är en otroligt skicklig spelare, och en stor talang. Det är kul att få spela med honom och bidra med lite rutin, även om det inte är så mycket man kan lära ut sådär direkt till honom.

Tabelltrean Växjö står för motståndet

Torsdagskvällens motståndare Växjö Lakers placerar sig inför torsdagens omgång på en tredjeplats i sammandraget av SHL. Den senaste matchen lagen emellan, som tillika är lagens enda möte hittills under säsongen, slutade med seger för Växjö med 0-2. Patrik Zackrisson vill se att laget kommer upp i högre nivå ikväll jämfört med i den matchen.

-Växjö har spelat bra på slutet och tagit sig upp till toppskiktet av tabellen, så det blir en härlig nöt att knäcka. När vi mötte dem senast på hemmaplan gjorde vi en ganska dålig där vi blev stillastående och passiva, och idag ska vi försöka få upp tempot lite mer vilket passar oss bättre.

Avslutningsvis, vem avgör ikväll?
-Idag blir det Norén!