Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Leksand
LIF

Juvonen efter Linköping

10 oktober 2020 21:28
Herrlaget

I förra matchen blev Janne Juvonen vald till Matchens lirare och krigare. Leksands målvakt följde upp den insatsen med en stabil vinst mot Linköping.
– Hela laget spelade bra ikväll.


Det blev en bortavinst med 4-1 i en match där Janne tycker att hans lag var klart bättre i spelet fem mot fem jämfört med Linköping.
– Vi höll ihop laget bra och spelade lugnt. Om man tittar på TV ska man kunna se alla våra spelare i samma ruta, säger Janne med ett skratt när han förklarar varför Leksand vann.
Den unge finländaren fick släppa in en puck men sen var det stopp. Trots att LHC fick spela över minuten i fem mot tre. Och trots att de tog ut målvakten och körde sex mot fyra de sista minuterna.
– Vi hade ett riktigt bra boxplay idag. Alla hjälptes åt, säger Janne som tycker att just spelet i numerärt underläge blivit bättre än förra säsongen.
– Men vi har fortfarande steg att ta.

Hade du mycket att göra i matchen?
– Nja, de sköt inte så mycket. De gillar att gå bakom mål och passa fram. Vilket inte är så lätt för mig som målvakt att ha koll på. Där måste jag lita på backarna, säger Janne.

Det verkade som att isen inte var den bästa i första perioden?
– Jag tänkte inte så mycket på det, men jag fick slipa om skridskorna för de var inte vassa nog. Och det var mycket snö på isen.

Viktigt mål av Forsberg

Fredrik Forsberg har inte spelat så mycket under säsongsinledningen. Nu var han tillbaka med Jon Knuts och Martin Karlsson i fjärdelinan. Och han gjorde ett viktigt mål för laget till 2-1 direkt efter avklarat boxplay.
– Han har bra fart och skjuter i skäret vilket är svårt för målvakten att ta, säger Janne som med ett brett leende. Och han tillägger att att han själv gärna hade stoppat ett sånt mål.