• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Leksand
LIF

Klar förlust mot serieledarna

20 oktober 2019 23:05
Damlaget

Det blev en tung söndag för damlaget. HV71 visade varför de toppar SDHL-tabellen och vann till slut med 6–3.
– Vi hade en otroligt jobbig första period, men blev betydligt bättre i slutet av matchen, säger tränare Lars Stenmark.


Leksand började bäst när pucken släpptes i Kinnarps arena idag och tog ledningen efter fem minuter. Ledningen stod sig i mindre än en och en halv minut. För då kom HV71 igång, med besked.

Tre mål på tre minuter

Hemmalaget satte 2–1 någon minut senare och gjorde sedan ytterligare tre mål på tre minuter.
– HV71 är riktigt grymma på att ta till vara på de lägen de får. Vi fick heller ingen riktigt tid på oss när vi hade pucken och det hade vi behövt, säger tränare Lars Stenmark efter matchen.
Vad säger man till laget när det står 5–1 efter första perioden?
– Man pratar om att vi ändå ska göra det vi ska och har pratat om. Det är inte bara resultatet på tavlan som betyder något, det finns andra resultat man vill komma åt. Vi som lag kan inte acceptera vad som helst.

Derby mot Brynäs väntar

Om det var snacket i omklädningsrummet som gjorde det är svårt att säga, men målen bakåt slutade att trilla in och de blåvita skapade även en hel del framåt. Ett underläge med 1–5 är dock svårt att hämta in och när slutsignalen gick stod det 6–3 till hemmalaget.
– Det blev betydligt bättre. Vi hade några riktigt bra lägen, ett stolpskott bland annat. Det hade kunnat bli lite mer spännande där på slutet om vi hade satt den chansen. Även om dagens förlust var tung gäller det för damerna att ladda om snabbt. För redan på onsdag väntar derby mot Brynäs på bortaplan.
– Vi ska fortsätta bygga på det vi gör. Just Brynäs har vi mött flera gånger den här säsongen så de har vi ganska bra koll på. För att slå dem måste vi spela enkelt och samtidigt ta till vara på de lägen vi får. Det gäller att vi är bestämda i allt vi gör.