• Huvudsponsorer

Hemma
Leksand
LIF
Borta
Skellefteå
SKE

"Vi kämpade precis hela matchen"

19 september 2019 22:20
Herrlaget

Tre nya poäng och en ny vändning i sista perioden. En av arkitekterna bakom Leksands seger med 3–2 över Skellefteå var backen August Berg.
– Vi kämpade på bra och gav aldrig upp, säger han efter matchen.


Det är en glad August Berg som kommer gåendes i korridoren utanför det blåvita omklädningsrummet där det nyss sjöngs och tjoades så det ekade ut genom det stängda dörren. Han har precis blivit utsedd till matchens krigare och ska efter intervju med hemsidan också bli intervjuad i fans corner – både grejerna för första gången.
– Riktigt kul! Fast själv hade jag valt Axel Brage som matchens krigare, han gjorde några riktigt grymma räddningar. Man kände igenom honom från hur han spelade i matcherna mot Mora förra säsongen.

Hämtat upp underlägen förut

Kvällens match mot Skellefteå blev en tillställning med många ansikten. Leksand ledde, låg sedan under och vände till slut och vann med 3–2. Men trots att Skellefteå tog ledningen så där retligt nära en periodpaus mitt i en ganska kompakt Leksandspress menar August Berg att det fanns ett lugn i laget hela matchen.
– Det där ledningsmålet de fick kändes inte så tungt. Vi vet att vi hämtat upp underlägen i tredje perioden förut, så vi kände ingen panik eller oro.
Vilken typ av match tycker du det blev?
– Det är lite svårt att säga så här direkt efter, men jag kan i alla fall säga att vi kämpade precis hela matchen. Så det var väl mer en kämpamatch än en match med finlir.
Precis som i de två första matcherna delade August Berg backsysslan med Lucas Nordsäter. Ett ungt backpar: både är 20 år gamla.
– Vi trivs riktigt bra ihop, båda älskar att spela hockey och vi har alltid bra snack ute på isen. Hans bästa egenskaper är nog riktigt bra passningar och att han är så allround.

Två segrar av tre möjliga

I och med kvällens seger har Leksand fått en riktigt bra start på säsongen: två segrar av tre möjliga och laget klättrade från åttonde till femte plats i tabellen.
– Alla poäng är viktiga, men det är klart det är skönt med en bra start på säsongen. Det är kul också att ta en seger så här på hemmaplan inför alla supportrar.
Nästa utmaning för de blåvita är HV71 i en match som spelas nu på lördag i Jönköping. Ytterligare en sak August Berg ska vara med om första gången.
– Jag har aldrig mött dem på seniornivå förut, så det ska bli spännande. Alla är bättre och det går snabbare än i Allsvenskan, men det är bara kul.