• Huvudsponsorer

Hemma
Leksand
LIF
Borta
Karlskoga
BIK

Anton om två viktiga poäng

14 mars 2019 22:40
Herrlaget

Två poäng mot Karlskoga och bara leenden? Nej, inte alls. Leksands forward Anton Karlsson är inte nöjd med det egna spelet.
– Det var en dålig match rakt igenom, men väldigt viktiga poäng.


Det blir vinst på övertid i den andra matchen i slutspelsserien. Anton ser hur Johan Porsberger får tag i pucken i egen zon och tar den hela vägen till ett avgörande mål.
– Han vet att de jobbar hem bra så han måste vara snabb. Det är kul att just Porse får avgöra. Han har varit het de senaste matcherna, säger Anton.

Vad var känslan när pucken gick in?
– Att det var oerhört viktiga poäng. Den extrapinnen kanske kan rädda oss sen, säger Anton som var på isen både vid övertidsmålet och när Thomas Valkvae Olsen gjorde 2-1 i början av tredje perioden.

Ingen lätt seger

Efter en mycket stark insats mot Västerås och en helt okej förstaperiod förväntade sig nog publiken en lätt seger.
– Nä, det var inget vidare ens i första. Vi får studsarna emot oss och energin blir lägre och lägre, förklarar Anton.
Laget drog på sig utvisningar och Karlskoga kom mer och mer in i matchen.
– Vi gick i deras fälla. De spelade som de gjort de senaste åren, rätt svinigt. Och vi gick på det, tycker Anton som berättar att han och de andra försökte hålla sig lugna, men att det var svårt ikväll.

Det började redan i första perioden när du fick en smäll?
– Ja, det var en rätt ful crosschecking rakt över tänderna. Det var tur att det inte blev värre, säger Anton irriterat.
Sen skrattar han till och menar att det ska kännas lite att spela hockey.
– Och jag vore kanske cool med en tand borta i käften? Nä, jag är glad att jag har mitt fina leende kvar, säger Anton och visar upp den vita tandraden.

Brage bra igen

Anton säger att det kanske är lite klyschigt att, igen, lyfta fram målvakten Axel Brages insats.
– Men han har ju spelat ruskigt bra flera matcher på raken. Så han förtjänar det, säger Anton som skrattar lite när leksandsif.se berättar att Brage numera har två assistpoäng i slutspelsserien.
– Oj, då gäller det att man kommer upp lite. Annars blir det ju pinsamt.

Hemmamatch igen på lördag

På lördag kommer Västervik till Tegera för att möta ett Leksand som spelat bättre på bortaplan den senaste tiden? Anton håller inte med om det. Han tycker att det bara är positivt att ha en till hemmamatch så snart.
– Vi har spelat bra här, även om det var ett undantag idag. Och det är i Tegera man vill spela och här jag trivs bäst, hälsar Anton.