• Huvudsponsorer

Hemma
Leksand
LIF
Borta
Almtuna
AIS

Sjunde raka?

7 februari 2019 13:00
Herrlaget

Med sex raka segrar i bagaget tar Leksand under fredagskvällen emot nästjumbon Almtuna hemma i Tegera Arena.
– Det känns som att Leksand alltid har haft lite svårt för Almtuna, så det är ingen som tror att det ska bli en enkel match, säger den målfarlige backen Daniel Gunnarsson.


Han är inne på sin poängbästa säsong hittills i karriären, och står nu på 23 poäng. Ryktet säger även att han har noterats för 14 poäng på de senaste 14 matcherna?
– Ja, jag fick höra det i går faktiskt, det är inget som jag har haft koll på själv direkt, men självklart är det jätteroligt. Det känns som att det har lossnat rejält för mig efter jul. När puckarna går in får man bättre självförtroende, och jag tror att det är det som gör att man fortsätter att producera, att man slappnar av på nåt vis.

Så det kan inte bli tvärtom? Att du nu blir stressad om du går poänglös från en match?

– Nej då, det är ingen fara, jag är ju egentligen inte en spelare som "ska" producera på det här sättet. Samtidigt känner jag väl på något sätt att jag har haft det i mig tidigare säsonger också, så det är skönt att det har lossnat.

Lossnat har det också för lagets del, som nu är uppe på en femteplats i tabellen, med två poäng upp till fyran BIK Karlskoga samt trean Västerås - som båda ligger på 73 poäng.
– Att gå från nio raka torsk till sex raka segrar är så klart riktigt skönt. Det känns som att vi hade mycket stolpe ut i början av säsongen, men nu går puckarna in, menar Gunnarsson, vars lag närmast kommer från onsdagens sköna 4-1-seger mot Björklöven.
– En bra laginsats där jag tycker att alla höjde sig ett snäpp. Exempelvis tycker jag att Axel Brage gjorde det jättebra i mål, och kedjan med Martin Karlsson, Jon Knuts och Jesper Ollas fortsätter att göra ett bra jobb. De är inte bara jobbiga att möta, de gör poäng också.

Vad säger du om August Bergs insats?

– Jättebra! Jag tror att han hade nästan 16 minuter i speltid i går, vilket måste vara rekord för honom på den här nivån, säger Gunnarsson om den 19-årige juniorbacken.
– Han gjorde det jättebra, och det sade jag till honom efter matchen också. Han gjorde i princip alla rätt, nu är det bara ett mål som saknas.

Gästande Almtuna ligger näst sist i tabellen, men förlorade bara med 0-1 när laget gästades av serieledande AIK under onsdagskvällen.
– Det är absolut inget dåligt lag, det gäller att vi är med från start och jobbar hårt matchen igenom. Det kommer att bli ännu en tuff match, och jag tror att hela laget ser fram emot den här matchen extra mycket.
Detta eftersom LIF-profilen Niklas Eriksson i samband med matchen kommer att hyllas för sina 721 matcher i Leksandströjan.
– Han har betytt mycket för flera spelare i laget, och framförallt för föreningen i stort. Jag har själv haft Niklas som tränare under tiden som junior i föreningen och jag har bara gott att säga om honom. Han och Christer Olsson är nog bland de bästa som jag har haft, så han är verkligen värd att firas. 17 säsonger i samma klubb, såna spelare finns ju inte idag!

Kom och hylla Niklas du också! Och var med och heja fram laget till sjunde raka segern:
Säkra din plats här