• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Idag 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Mora
MIK

Öhman efter söndagsmatchen

1 april 2018 22:47
Herrlaget

– Det känns surt och frustrerande. Revanschlusten som man känner är enorm.
Det säger LIF-backen Anton Öhman direkt efter söndagens derbyförlust på hemmais.


Öhmans Leksand vann skotten med 39-23, men Mora vann matchen med 2-1.
Ett resultat som Öhman inte riktigt tycker speglar matchbilden.
– Jag tycker att vi är det lag som skapar mest och bäst lägen, och att vi för mycket av spelet. Självklart är det frustrerande när vi inte får in puckarna.

Märktes frustrationen i ert spel?

– Nja, nej, det tycker jag väl egentligen inte... Men det är lätt att det låser sig lite, när man försöker och försöker och inte får någon utdelning, menar Öhman, som tycker att hans lag spelade som bäst i period två och tre.
– Jag tycker att vi växte in i matchen. I den andra perioden kändes det som att vi slutade tänka lite, på ett bra sätt. Vi spelade lite enklare och hade en del riktigt vassa chanser. Vi fortsatte på den linjen i tredje och fick också in ett mål, men tyvärr var det lite för sent, säger Öhman om målet som gjordes av Martin Karlsson, 14.26 in i period 3.
Målet innebar ställningen 1-2 i matchen. Ett resultat som stod sig matchen ut.
– Ja, vad ska jag säga? Det känns tungt så klart. Ingen är nöjd med det här...

Vad tycker du att Mora gjorde bättre än er?

– Mora spelade smart och tight i egen zon, sen satte de ju chanserna också. För en seger i nästa match gäller det att vi försöker släppa ner axlarna och att vi njuter lite mer. Vi ska inte tänka för mycket. Det gäller att vi litar på att vi kan. Spelar vi bara som vi ska, kommer vi att vinna.
Och just vinster är ett måste nu. I och med söndagens resultat leder Mora matchserien med 3-1 och är med andra ord bara en enda seger ifrån att snuva Leksand på SHL-platsen.
– Det blir tre måstematcher för oss nu, och först ut är tisdagens match i Mora. Vi är rejält revanschsugna och har allt att vinna. Jag ser fram emot att spela och vet att resten av laget gör det också.

Anton Öhman var en av spelarna med mycket istid under söndagskvällen, och han medger att antalet många och täta matcher börjar kännas i kroppen nu.
– Lite seg i benen var jag allt i dag, det börjar märkas att vi har spelat mycket matcher nu. Därför är det extra viktigt att vi ser till att ta hand om kropparna och att vi återhämtar oss ordentligt mellan matcherna, menar Öhman, som avslutar med att plussa för en lagkompis som aldrig verkar vara "seg i benen".
– Oskar Lang har alltid bra fart och hade det även i dag. Han sprider mycket energi till laget, det var synd att han inte fick sätta dit en puck i kväll.