Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Leksands IF och CSR

Leksands IF har en fantastisk elitverksamhet och även mycket en stark och bred ungdomsverksamhet, med start hos de allra yngsta tjejerna och killarna.
Våra följare på våra plattformar ökar för varje dag och vårt medlemskap är på god väg att slå nya rekord i antal medlemmar. Jag skulle vilja påstå att vi står starkare än någonsin, tillsammans med er partners och supportrar.

Utöver den idrottsliga verksamhet som vi bedriver är det viktigt för Leksands IF att vi som förening även tar vårt ansvar i samhället. Som ett led i detta har föreningen exempelvis valt att samarbeta med Barndiabetesfonden och Tobiasregistret.

På juniorsidan arbetar vi idag med We And Sports gällande psykisk ohälsa. Vi vet att ungas mentala välmående ökar när de har rätt verktyg för att hantera livets med- och motgångar. Genom att lära ungdomar hur kroppen och huvudet samarbetar hjälper vi dem att påverka sitt mentala välmående. Med forsknings- och erfarenhetsbaserade utbildningsinsatser hjälper vi våra ungdomar att hitta verktygen de behöver för att hjälpa sig själva och varandra.

På ungdomssidan har vi startat ett arbete tillsammans med Locker Room Talk. För det är i omklädningsrummet allt börjar. Det handlar om hur barnen pratar med varandra och hur man behandlar varandra. En kultur som utan föreläsning kan byggas upp och tas med ut i samhället och som kan skapa skeva värderingar. För oss handlar det om att skapa schyssta attityder och jämställdhet. Vi ser i idrottsvärlden i stort att ämnet aldrig har varit viktigare och därför vill vi som förening fortsätta att jobba hårt med de här bitarna.

/Patric Skoglund
Marknadschef och ansvarig för hållbarhetsfrågor, LIF

Leksands IF i samhället

- Ca 200 000 besökare gästar årligen Tegera Arena.
- Ca 110 elever går på ortens gymnasium.
- Ca 800 familjer gästar föreningens hockeyskola under sju veckor varje sommar.
- Leksands IF har ca 100 personer anställda.
- Leksands IF hjälper övriga klubbar och föreningar i länet med betydelsefulla intäkter genom att erbjuda jobb på matcher.
- Leksands IF bidrar med ca 200 miljoner kronor i turistekonomisk omsättning för kommunen varje år.

Barncancerfonden

Idag insjuknar ungefär 300 barn i cancer varje år. Cirka en tredjedel får leukemier och en tredjedel hjärntumörer, övriga diagnoser utgör resten.

”Vi arrangerar evenemang där de insamlade medlen går till fonden. Genom att bjuda in drabbade barn och familjer till våra event vet vi att vi i alla fall kan underlätta en annars tuff vardag. Barnen uppskattar att träffa spelare och se på matcher och äta tillsammans”.

-Patric Skoglund, CSR-ansvarig Leksands IF

Barndiabetesfonden

Barndiabetesfonden är Sveriges största finansiär av forskning kring typ 1-diabetes. Typ 1-diabetes är vår vanligaste livshotande sjukdom bland barn och ungdomar. Varje år insjuknar 900 barn och ungdomar i Sverige.

”Det finns fortfarande inget botemedel mot den här sjukdomen. Vi vill självklart vara med och bidra till att forskningen kommer längre och att man en dag hittar ett botemedel. Vi har bland annat en dag varje år i arenan där Barndiabetesfonden Dalarna är på besök och kan samla in pengar och sprida mer information om sjukdomen”.

-Patric Skoglund, CSR-ansvarig Leksands IF

Tobiasregistret

Vi, liksom flertalet klubbar i SHL, engagerar oss för att fler ska registrera sig i Tobiasregistret. Endast genom att många mellan 18 och 35 år går med i registret hittar sjukvården matchande givare av blodstamceller till svårt sjuka patienter. För patienter med leukemi och andra blodsjukdomar är en donation av blodstamceller sista chansen att överleva.

Att donera innebär att man delar med sig av sina blodstamsceller, ca 3 veckor efter donationen har kroppen återskapat samma mängd celler som innan.
Vi hoppas att alla under 35 år registrerar sig, för när det verkligen gäller spelar vi alla i samma lag.

Mer information och anmälan hittar du på tobiasregistret.se

Barnsjukhuset i Falun, avd 34

”Lekterapin i Falun gör ett helt fantastiskt jobb. En del barn besöker avdelningen frekvent och kan vi vara med på ett hörn och göra vardagen något ljusare så gör vi det. Den kanske mest populära aktiviteten, förutom deras besök vid varje hemmamatch, är såklart när spelare från våra representationslag gästar avdelningen runt Lucia varje år och spelar spel och delar ut julklappar. Det brukar uppskattas enormt”. 

-Patric Skoglund, CSR-ansvarig Leksands IF