• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Fredag Fre 27 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Fredag Fre 3 Januari Jan
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan

Philip Samuelsson ansluter till Leksands IF

14 oktober 2019 12:33
Herrlaget

Leksands IF har idag stärkt upp backsidan, då man gjort klart med den NHL- och AHL-meriterade backen Philip Samuelsson. Kontraktet gäller den här säsongen ut.


Philip Samuelsson är född i Leksand, men uppväxt i USA. Philip var med och representerade USA i U18-VM 2009, då det bar hela vägen till guld. Efter framgångarna i U18-VM valdes Samuelsson i den andra rundan, som nummer 61 totalt av Pittsburgh Penguins i NHL-draften 2009. Samuelsson spelade sedan för Boston College i NCAA, 2009-2011, där han var med och tog laget till final två gånger och vann även ett där ett guld.

Det skulle dock dröja fram till 2013 innan Philip Samuelsson fick chansen i NHL med Pittsburgh, detta efter två säsonger i AHL med Wilkes-Barre/Scranton Penguins. Det blev dock ingen ordinarie plats i NHL utan merparten av säsongen spenderades i AHL. Vidare blev Samuelsson trejdad till Arizona Coyotes, där han spelade åtta matcher i NHL, resterande tid kom att spenderas i organisationens farmarlag.

Som free agent värvades Samuelsson inför säsongen 2016-2017 av Montreal Canadiens för att senare under säsongen bli trejdad på nytt, den är gången till Carolina Hurricanes. Tiden i organisationen spenderades i AHL med Charlotte Checkers, där Samuelsson säsongen 2017-2018 noterades för ligans bästa plus/minus, +44.

Samuelsson kommer närmast från ett try-out avtal med HK Hradec Kralove i den tjeckiska högstaligan, där parterna inte kom överens om en förlängning. Samuelsson har under karriären spelat 563 matcher i AHL och stått för totalt 163 poäng (30+133) samt ett plus/minus på +68.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om nyförvärvet Philip Samuelsson:
-Philip är en erfaren spelare i en bra ålder och besitter dem kvaliteterna som vi vill ha i Leksand. Han är rörlig på skridskorna och har ett bra förstapass. Philip har även mycket erfarenhet och rutin med över 500 matcher i AHL, dessutom känner han till Leksand väl och pratar svenska.

Samuelsson, som var med och tränade med laget under en kort sejour i september månad kommer att ansluta till laget under veckan och beräknas bli spelklar till torsdagens match borta mot Luleå.