En poäng borta mot HV71
Publicerad: 2019-12-26
Eftermiddagens bortamatch mot HV71 slutade 3–2 efter straffar, vilket betydde en poäng med hem till Leksand.

HV71 inledde matchen med att ta ledningen efter knappt fyra minuters spel med ett skott i krysset, men Leksand var snabba med att replikera då 1–1 gjordes i powerplay inte långt därefter. Andreé Hult fick tag i pucken och gjorde sitt första mål i såväl Leksands IF som i SHL med ett skott nära stolpen. Första perioden var sedan godkänd från Leksands sida där man var snäppet bättre än HV71 och skapade lägen för att ha med sig en ledning efter 20 minuter, men 1–1 höll sig till pausvila.

Leksand kom ut grymt bra i inledningen av andra perioden och spelade ut HV71 totalt. Flera målchanser skapades i följd där Sebastian Wännström hade ett skott i stolpen och Martin Karlsson missade ett riktigt bra läge, men pucken gick inte hela vägen in vid något tillfälle. Detta tvingade hemmalaget till en timeout efter drygt fem minuter, och efter densamma kom HV71 tillbaka in i matchen och såg till att 1-1 höll sig perioden ut.

Tredje periodens första halva var otroligt händelserik där det mesta hände. Fyra minuter in så hade Leksand en avvaktande utvisning, och i denna situation så gick pucken hela vägen in i öppet mål efter att HV71 missat i passningsspelet. Inte ens en minut senare tilldelades Leksand ett straffslag i boxplay, men Marek Hriviks straff räddades. Istället för en utökad ledning kunde hemmalaget kvittera till 2–2 i powerplay, vilket bäddade för en spännande avslutning. Matchen gick sedan till förlängning där Janne Juvonen stod för några riktigt snygga räddningar och allt fick avgöras på straffar. Väl i straffläggningen var HV71 snäppet vassare då Oscar Sundh avgjorde matchen och gjorde att Leksand fick med sig en poäng från mötet.

Nu på lördag väntar hemmamatch mot Brynäs inför ett fullsatt Tegera Arena, hoppas vi ses där!