Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Idag 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec

Jesper Ollas inför SSK hemma

11 december 2018 16:00
Herrlaget

Leksands IFs herrlag har inlett förberedelserna inför dubbla hemmamatcher under veckan som inleds med match mot Södertälje under onsdagskvällen. Jesper Ollas vill vända trenden tillbaks till det vinnande spåret.


Den senaste tiden har varit motig för herrlaget och man är på jakt efter en efterlängtad trepoängare. Under de senaste dagarna har man pratat ihop sig noggrant inom gruppen och ska nu se till att omsätta det till praktik på isen.
-Vi har pratat mycket om vårt grundspel, att göra allt väldigt noga. Det gäller att alltid prioritera det hårda jobbet med hård backchecking och att jobba klart alla situationer och inte vända ifrån i situationerna. Det är ganska simpla saker egentligen, men sådant som måste funka, säger Jesper Ollas.

Bortamatchen mot MODO Hockey i Örnsköldsvik i fredags inleddes på värsta tänkbara sätt med ett tvåmålsunderläge redan efter 2 minuter och 37 sekunder spelat av matchen. Spelet blev dock bättre, och det finns mycket att ta med sig från den tredje perioden säger Ollas.
-Det var en bra upphämtning senast. Vi lyckades sätta press på MODO och vinna mycket puckar och skapa långa anfall. Det ska vi ta med oss till matcherna den här veckan.

Fokus på att ta taktpinnen
Två intressanta matcher väntar alltså hemma i Tegera Arena under veckan, och Jesper Ollas menar att det gäller att ta tag i matchbilderna.
-Det gäller att vi går ut och spelar vårt spel och känner att vi ska föra matcherna under den här veckan. Vi vill inte lägga så mycket fokus på motståndarna utan mer på vad vi ska göra. Det är lätt att bli passiv när man är inne i en negativ trend och att man väntar på vad motståndarna ska göra, men det är viktigt att vända på det och fokusera på vad vi ska göra och ta tag i spelet, avslutar Jesper Ollas.

Biljetter till onsdagens match köper du här