Engström och Nylén-Persson uttagna till damkronorna
Publicerad: 2018-10-19
Damkronorna
Idag presenterade förbundskaptenen Ylva Martinsen sin landslagstrupp till 4-nationersturneringen i Saskatoon, Kanada 6-10/11. Leksand har två spelare i med truppen, Maja Nylén-Persson och Sofia Engström.

Leksandsif.se var på plats under presskonferensen på Svenska Ishockeyförbundet i Johanneshov. Vi bad förbundskaptenen motivera varför just Engström och Nylén-Persson blev uttagna.

  • Jag tycker att ”Fia” har visat upp ett bra spel i Leksand under inledningen av säsongen. Hon spelar ett bra försvarsspel, bidrar i offensiven och vågar gå med i anfallen. Hon har helt enkelt sett stark ut. Det är lätt att glömma bort att hon är en gammal ”damkrona” och har bland annat spelat OS och gjort ett antal landskamper. Det ska bli kul att se vad hon kan göra i sin comeback. Hon är dessutom en äldre person.
  • Jag känner ännu inte ”Fia” så väl, men det ska bli superkul att jobba med henne i den här turneringen.

Vad gör Maja Nylén-Persson till landslagsspelare?

  • Från det att jag såg henne i augusti till nu så har hon tagit steg framåt. Jag tycker att hon är en jättestor del i Leksands framgångar. Hon tar för sig mer i spelet med puck och utnyttjar sitt register. Hon är en av backarna som kan hålla i, vända bort och sätta upp lagkamraterna, men även gå själv på avslut.
  • Jag tycker om att den sidan börjar blomma ut mer och mer. Hon har alltid varit väldigt stabil och hållit linjen. Det är nästan så man aldrig sett henne slå ett felpass, men nu utmanar hon mer sig själv och därmed också motståndet hela tiden. Jag hoppas att hon fortsätter så.
Ronnie Rönnkvist
Stjärnlaget