• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt

Spencer Abbott klar för Leksands IF

26 juni 2019 12:45
Herrlaget

Under gårdagen blev det klart att Spencer Abbott spelar i Leksands IF säsongen 2019/2020. Spencer Abbott kommer närmast från spel i Mora IK och ansluter till Leksand i oktober.


Spencer Abbott kommer ursprungligen från Hamilton i Kanada. I Hamilton startade även Abbotts hockeykarriär då han representerade Hamilton Reps på ungdomsnivå och sedermera Hamilton Red Wings på juniornivå. När det blev dags för spel i NCAA och universitetsstudier blev University of Maine ny adress för Spencer Abbott. Under sina fyra år i NCAA utvecklades Abbott till en stabil poänggörare och var under sitt sista år i universitetet finalist till Hobey Baker Award som bästa spelare i NCAA. Efter universitetstiden fortsatte karriären i Toronto Marlies i AHL där han förutom en avstickare till Rockford IceHogs spelade under de tre kommande säsongerna. Inför säsongen 2015/2016 var det dags för Spencer Abbotts första nedslag på svensk mark då han skrev på för Frölunda HC. I Frölunda stod Abbott för 35 poäng på 42 matcher i grundserien, fördelat på 14 mål och 21 assist. Till den nästkommande säsongen var Abbott tillbaka på nordamerikansk mark där han kom att representera Rockford IceHogs och San Diego Gulls i AHL samt även en NHL-match för Chicago Blackhawks. Säsongen 2017/2018 inleddes i San Diego Gulls, men lagom till julfirandet 2017 lämnade Abbott USA för att istället fortsätta säsongen i EHC Kloten i Schweiz. Inför den föregående säsongen skrev Spencer Abbott på för Mora IK och producerade där under säsongen 36 poäng (7+29) på 42 grundseriematcher. I direktkvalet till SHL stod han för 3 poäng på 5 matcher.

Spencer Abbott kommer att ansluta till Leksands IF i slutet av oktober och finns tillänglig för spel i 4/5 av grundserien. Kontraktet med Spencer Abbott gäller över den kommande säsongen.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om nyförvärvet Spencer Abbott:
-Att Spencer väljer att komma till oss i Leksand känns jättebra. Vi får in en offensiv spjutspets till vårt lagbygge. Spencer kommer med sin kreativitet driva vårt spel med puck och har dessutom verktygen för att styra ett powerplay.

Spencer Abbott om att ansluta till Leksands IF:
-Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma till Leksands IF. Jag har hört mycket bra om Leksand, inte minst om stödet som laget har från supportrarna. Leksand är ju en liten ort men med väldigt stor passion för hockeyn och jag ser fram emot att få spela inför alla fans. Jag förväntar mig att vi kommer att göra bra ifrån oss som lag i vinter, och ledningen har gjort ett mycket bra jobb i sina rekryteringar inför säsongen. Personligen hoppas jag att bidra med mitt offensiva spel och skapa målchanser för oss samtidigt som jag vill vara pålitlig defensivt för att hålla pucken borta från vårt egna mål. Som vanligt ska jag se till att vara en god lagkamrat och person för alla runtomkring oss.