Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

Matt Caito klar för LIF

26 juni 2020 10:10
Herrlaget

Leksands IF har idag gjort klart med den amerikanske backen Matt Caito som närmast kommer från spel i KooKoo i den finska högstaligan. Kontraktet med Matt Caito gäller över de kommande två säsongerna.


Matt Caito kommer ursprungligen från den amerikanska västkusten och inledde sin karriär i Los Angeles-trakten. Inför high school gick flytlasset till östkusten och Salisbury. Efter två säsonger i Salisbury gick Caitos resa vidare till Dubuque Fighting Saints i USHL. När det sedermera var dags för spel i collegeligan NCAA kom Miami University i Ohio att bli hemvisten för Matt Caito i fyra säsonger mellan 2012-2016.

Steget till seniorhockeyn togs under avslutningen av säsongen 2015/2016 då Toledo Walleye i ECHL kom att bli Caitos nya klubbadress. Säsongen därefter gjorde Caito debut i AHL då han utöver fortsatt spel med Toledo Walleye även representerade Grand Rapids Griffins. Även under säsongen 2017/2018 varvades spel i AHL och ECHL för Matt Caito, men den här gången i klubbarna Iowa Wild och Rapid City Rush.

Inför säsongen 2018/2019 valde Matt Caito att söka sig till Europa och ny klubbadress den här gången blev Graz99ers i alpligan EBEL där han under säsongen stod för starka 50 poäng (21+29) på 62 matcher från sin backposition. Den starka säsongen i Österrike väckte intresse från annat håll och inför säsongen 2019/2020 gick karriären vidare i den finska högstaligan för spel i KooKoo. Även i Liiga fortsatte Caitos starka poängproduktion och när säsongen summerats hade han stått för 43 poäng (8+43) på 59 matcher. Under säsongen blev Matt Caito utsedd i ligans all star-team och vann även priset som bäste back i Liiga efter säsongen.

Det nyskrivna kontraktet med den högerfattade backen gäller över de kommande två säsongerna, till och med säsongen 2021/2022.

Matt Caito om att ansluta till Leksands IF:
-Jag är väldigt glad och förväntansfull äver att få komma till Leksand och Sverige, det blir en härlig utmaning för mig. Jag spelade med Henrik Haukeland i Finland och han har berättat mycket gott om Leksand och framförallt om supportrarna. Jag vet att Leksand är ett fint ställe, framförallt på sommaren, och att supportrarna följer laget i hela landet och ofta överröstar hemmalagens fans. Jag ser verkligen fram emot att få uppleva det! SHL är en väldigt bra liga och det ska bli en riktigt rolig utmaning för mig.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om nyförvärvet Matt Caito:
-I Matt får vi en offensiv spelare som kan styra vårt spel med pucken. Matt har ett bra spelsinne, ett bra första pass och är ett hot i powerplay. Dessutom är Matt i en bra ålder och är under stark utveckling. Det känns jättekul att Matt tror på vårt sätt att jobba och att vi får möjligheten att fortsätta hjälpa honom att ta ytterligare steg i sin hockeykarriär.