• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec

Tre nya spelare till J20

7 maj 2012 15:04

I förra veckan berättade juniorsporchefen Per Bäcklin att han var på god väg att färdigställa J20-truppen till den kommande säsongen. Nu är tre spelare klara och truppen i princip spikad.

– Ska vi ta in någon mer så ska det vara en kille av landslagsklass som aspirerar på att slåss om platserna i a-laget, säger Bäcklin till leksandsif.se


Leksands IF:s J20-lag hamnade förra säsongen på en femteplats i fortsättningsserien vilket innebar att man gick in i slutspelet vid åttondelsfinalerna. Där blev Hv71, som tog silver, för starka och vann med 2-0 i matcher. Nu pågår uppbyggnaden av det J20-lag som i vinter ska försöka ta ytterligare ett steg.

– Vi har jobbat för att få ihop ett lite äldre lag den här gången. Det går inte att åka och möta lag som spelar med en J18-spelare i truppen när vi har med oss nästan två femmor med så unga lirare. Även om vi har bra J18-spelare så är det en viss skillnad, säger Per Bäcklin, som kommer agera sportchef för juniorverksamheten under den kommande säsongen.

När vi pratade förra veckan berättade du att du var nära kontrakt med en del spelare, har du kommit till avslut där?

– Ja det har jag. Det är tre nya killar som har skrivit på för vårt J20, dock är det inte riktigt hundra klart att de kommer in på gymnasiet här vilket är en förutsättning för att kunna spela i vårt J20. Det har aldrig varit ett problem tidigare så vi hoppas att det kommer lösa sig den här gången också.

Kan du berätta lite om de här spelarna?

– Vi kan börja med en kille som heter Tor Immo. En forward som har gjort mycket poäng i Arbogas J18-lag och även provat på spel i a-laget i division ett. Avslutade säsongen i division två med sin moderklubb Köping. Vidare har vi Emil Ripstrand som kommer från Almtuna. En högerfattad forward med stor räckvid, och även han har gjort en hel del poäng de senaste säsongerna. De är de här två killarna som ännu inte har allt klart med skolan, men det ska förhoppningsvis lösa sig inom en snar framtid.

– Till sist har vi David Holmström, han är helt klar med skola och allt. Det är en storvuxen back, 190 lång och han väger in på runt 90 kilo. Han spelar enkelt och jobbar hårt, lyfter sina medspelare och sprider trygghet omkring sig. Jag skulle inte bli förvånad om han i alla fall får vara med och testa på någon match med a-laget i vinter.

Hur klar är J20-truppen i dagsläget?
- Den är nästan klar. Ska vi ta in någon mer så ska det vara en kille av landslagsklass som aspirerar på att slåss om platserna i a-laget här i Leksand. Det finns några sådana kandidater men inget är klart i dagsläget, avslutar Bäcklin.