Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Fredag Fre 27 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Lördag Lör 4 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Idag 19 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt

Tre spelare ansluter - en lämnar

11 april 2019 17:00
Herrlaget

Leksands IF har skrivit kontrakt med tre spelare inför den kommande säsongen. Det rör sig om Sebastian Wännström, Daniel Olsson Trkulja och Mattias Göransson som ansluter till föreningen. Samtidigt står det klart att Erik Aterius lämnar Leksands IF.


De första tre nyförvärven inför säsongen 2019/2020 är klara. De tre spelarna som ansluter passar alla väl in i det man letat efter menar Leksands IFs GM, Thomas Johansson.
-Vi har letat efter spelare som är bra skridskoåkare, och som självklart kan göra saker med pucken, men framför allt spela med fart. Spelare som kan gå rakt på mål, och som även har erfarenhet med sig från sina karriärer, och då gärna från SHL-nivå.

Sebastian Wännström

Sebastian Wännström är fostrad i Gävle med IK Huge som moderklubb. Som junior tillbringade han sin tid i Brynäs IF där han som 18-åring även gjorde a-lagsdebut. Under säsongen 2011-2012 var Wännström dessutom utlånad till Leksands IF under två matcher. På den internationella scenen har Wännström representerat Sverige på samtliga nivåer från U16-landslaget upp till Tre Kronor. Hans största framgång på internationell nivå får nog anses vara det lyckosamma J20-VM han spelade 2011 där han gjorde 5 poäng på 6 matcher och fick åka hem från turneringen i USA med en bronsmedalj. Han draftades 2010 av St. Louis Blues och spelade även i AHL och ECHL under åren 2012-2015 inom Blues organisation. Hösten 2015 återvände Wännström till Sverige för spel i SHL med Rögle BK under två säsonger. De två senaste säsongerna har Wännström representerat HV71. Kontraktet med Sebastian Wännström gäller över säsongen 2020/2021.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om nyförvärvet Sebastian Wännström
-Wännström är en riktig "firecracker" från röd linje och framåt. Det är en speedig spelare som vill ta pucken till mål, vara i de heta zonerna, ta avslut och göra mål. Han har lång erfarenhet av spel på hög nivå. Jag tycker dock att han har hamnat lite i skymundan i HV71, och det är en spelare med en stor potential framåt.

Sebastian Wännström om att ansluta till Leksands IF:
-Det ska bli riktigt roligt och inspirerande att få komma till Leksands IF. Det är en anrik klubb som har någonting bra på gång och jag ser fram emot att få komma på plats i Leksand och få träffa alla. Det blir en utmaning för oss som lag, så är det alltid första året i SHL, men jag tror verkligen på det. Personligen kändes det helt rätt för mig när det kom på tal med Leksand. Jag brukar gå på magkänsla och det kändes helt rätt för mig!

Daniel Olsson Trkulja

Daniel Olsson Trkulja kommer ursprungligen från Stockholm och har AIK som moderklubb. På juniornivå var han en stabil poänggörare för AIK och fick chansen i en a-lagsmatch innan karriären fortsatte i division 1 med Kallinge/Ronneby IF efter avslutad juniortid. I blekingeklubben stannade Olsson Trkulja under tre säsonger och stod under dessa åren för en stark poängproduktion även på seniornivå, och var samtidigt en viktig kugge i det framgångsrika KRIF som kvalade till HockeyAllsvenskan under två av dessa tre säsonger. Inför säsongen 2014/2015 återvände Olsson Trkulja till moderklubben AIK och stod för tre starka säsonger på hemmamark innan han belönades med ett SHL kontrakt i Linköpings HC där han spelat de två senaste säsongerna. Kontraktet med Daniel Olsson Trkulja gäller över säsongen 2020/2021.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om nyförvärvet Daniel Olsson Trkulja:
-Daniel Olsson Trkulja är en kille som besitter fin individuell skicklighet. Han är bra med puck, och är bra på att förflytta spelet över banan och in i offensiv zon. Han har bra offensiva skickligheter, men är även stark intill sargerna. Dessutom har han bra erfarenhet med sig, inte minst med två säsonger i SHL. Jag tycker inte att Daniel har fått förutsättningarna för att visa hur bra han faktiskt är under sin tid i Linköpings HC, och det finns en fin potential i honom.

Daniel Olsson Trkulja om att ansluta till Leksands IF:
-Det ska bli otroligt roligt att få komma till en såpass anrik klubb som Leksands IF, som är en av landets största föreningar. Leksand har ett otroligt stöd med supportrar runt hela landet och det ser jag verkligen fram emot att få vara en del av. Jag hoppas att jag ska få en större roll nu än jag hade i Linköping. Jag vill ta chansen att visa upp mitt offensiva spel och bidra även med det, och inte bara ha den defensiva rollen i som jag hade i LHC. För min del vill jag komma tillbaka till den mer producerande rollen som jag har haft tidigare i min karriär, det är i den jag ser mig själv.

Mattias Göransson

Mattias Göransson är värmlänningen som ursprungligen kommer från Grums, och har även Grums IK som moderklubb. När det var dags att inleda studierna på hockeygymnasium valde Göransson att flytta till Gävle för spel i Brynäs IF. I Brynäs blev han kvar under tre säsonger innan han inför säsongen 2014-2015 valde att fortsätta sin karriär i USA och spel med Tri-City Storm i USHL. Efter två säsonger i Tri-City fortsatte karriären i UMass-Lowell (University of Massachusetts Lowell) i NCAA där han spelat under de tre senaste säsongerna. På internationell nivå har Göransson representerat Sverige i såväl U17- som U18-landslaget. Kontraktet med Mattias Göransson gäller över säsongen 2020/2021.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om nyförvärvet Mattias Göransson:
-Mattias Göransson är en stor back som är bra att spela pucken från egen zon. Han har bra räckvidd och är rörlig på skridskorna. Jag har själv följt honom och fungerat som mentor åt honom under hans tid i Brynäs och har bra koll på honom. Göransson kanske initialt får kämpa med omställningen till stor isyta, men av det jag sett av honom kommer det ändå att kunna gå ganska fort. Det som är bra med collegespelare generellt är att de har mycket fokus på träning snarare än matchandet i de lagen, till skillnad från till exempel de nordamerikanska juniorligorna. Utifrån det kommer han också att komma hem förberedd på de kraven som ställs här.

Mattias Göransson om att ansluta till Leksands IF:
-Det ska bli oerhört kul att komma till Leksands IF som är en av Sveriges mest anrika klubbar, och det ska bli kul att vara en del av den resa de nu gör för att etablera sig i SHL. Jag kände att jag var redo för seniorhockey och Leksand kändes som ett perfekt ställe för mig att fortsätta utvecklas på. Det är väldigt inspirerande att vara en del av den vision och spelidé som Thomas presenterade för mig. Jag ser mig som en tvåvägsback som är bra på skridskorna och har ett bra spelsinne där jag kan bygga upp anfall bakifrån med bra passningar.

Erik Aterius

Det står även klart att Erik Aterius lämnar Leksands IF. Aterius har representerat Leksands IF från de sena ungdomsåren samt under hans fyra säsonger som juniorspelare. Aterius moderklubb är dock Borås HC. Aterius har under sin tid i föreningen hunnit ta SM-brons med U16-laget samt registrerats för 40 matcher på seniornivå. Aterius har dessutom representerat Sverige i samtliga ungdoms- och juniorlandslag.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om Erik Aterius:
-Jag gillar Eriks karaktär och jag hoppas verkligen att vi kommer att få se Erik i Leksandströjan framöver i karriären. Det finns inte så många spelare kvar i dagens hockey med hans spelstil. Där vi befinner oss nu har vi dock inte möjlighet att ge Erik det han behöver i form av spel på seniornivå för att utvecklas vidare, men jag hoppas att han hittar en bra väg framåt i sin karriär för att kanske kunna återvända hit i framtiden.