• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Idag 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt

Carter Camper klar för LIF

7 augusti 2020 17:50
Herrlaget

Leksands IF har gjort klart med den amerikanske forwarden Carter Camper som senast kommer från spel med Utica Comets i AHL. Kontraktet med Carter Camper gäller över de kommande två säsongerna, till och med säsongen 2021/2022.


Carter Camper kommer ursprungligen från Ohio i USA. Under ungdomsåren och tidiga junioråren återfanns Camper i Cleveland Barons och Lincoln Stars innan det sedermera var dags att ta steget upp i NCAA och spel för Miami University i Ohio. Under sina fyra säsonger i NCAA gjorde sig Camper snabbt känd som en poängstark spelare och stod totalt under sina 156 matcher i NCAA för hela 183 poäng. Inför säsongen 2011/2012 var det dags för Camper att på allvar ta steget till seniorhockeyn då karriären gick vidare inom NHL-laget Boston Bruins organisation och spel i AHL med Providence Bruins. Även på seniornivå fortsatte den fina poängproduktionen, och han fick även chansen i NHL med Boston Bruins vid tre tillfällen redan under sin debutsäsong på seniornivå.

Efter två och en halv säsong i Providence Bruins fortsatte karriären i AHL där han under årens lopp hunnit representera ett flertal klubbar i form av Springfield Falcons, Binghamton Senators, Hersey Bears, Albany Devils, Cleveland Monsters, Tucson Roadrunners, Grand Rapids Griffins och senast Utica Comets. Han har under hela sin tid i AHL fortsatt att stå för en stark poängproduktion och har totalt gjort 469 poäng (131+338) på 614 matcher med slutspelet inkluderat.

Det nyskrivna kontraktet med Carter Camper gäller över de kommande två säsongerna, till och med säsongen 2021/2022.

Carter Camper om att ansluta till Leksands IF:
-Både jag och min familj är väldigt glada att komma till Leksand och vi ser fram emot ett nytt kapitel i våra liv. Vi har alltid velat ta oss över Atlanten och vi ser fram emot att bli en del av Leksand. Det jag har hört från exakt alla jag pratat med om Leksand är att fansen är helt otroliga. Jag vet inte när publik kommer att tillåtas i arenorna, och i vilken utsträckning, men jag hoppas att jag får uppleva det fantastiska stödet från våra fans som alla har pratat om så snart som möjligt. Jag skulle beskriva mig själv som en spelare som alltid försöker göra mina medspelare bättre med min smartness, och jag försöker alltid skapa lägen offensivt i varje byte.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om nyförvärvet Carter Camper:
-Carter är en otroligt spelskicklig spelare som kan spela både som center och ytterforward. Han har kapaciteten att styra ett powerplay och har otroligt höga offensiva kvaliteter. Han påminner en hel del om Ryan Lasch, som vi känner till i SHL-sammanhang, i sin spelstil. Vi är väldigt glada att ha kunnat knyta till oss Carter på ett tvåårskontrakt. Vi tittar nu på att möjligen kunna knyta till oss ytterligare en toppspelare till vår forwardsuppställning, men för att det ska bli möjligt måste vi säkerställa de ekonomiska bitarna. Kan vi lösa en extern finansiering är det inte omöjligt att vi lyckas landa ytterligare en forward inför säsongen. Vi ser i alla fall över möjligheterna till detta.