Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

Seger mot Brynäs

28 december 2019 20:31
Herrlaget

Leksand vann kvällens derby mot Brynäs med 4–2 inför en fullsatt Tegera Arena efter att Oskar Lang haft stor show och gjort tre poäng.


Brynäs inledde bäst och hade tidigt en puck i mål som dock dömdes bort för spelare i målgården, men några minuter senare tog gästerna ledningen på riktigt efter att Anton Rödin satt pucken rätt i krysset på ett friläge. I den andra halvan av första perioden kom Leksand in i spelet mer och mer och borde ha kvitterat där Philip Samuelsson haft det bästa läget, men ettmålsunderläget höll sig perioden ut.

Leksand kom ut betydligt bättre i andra perioden och pressade tillbaka Brynäs. Efter fyra och en halv minuts spel kom också 1–1 efter att Oskar Lang läckert spelat fram till Lucas Nordsäter som sköt in kvitteringen, och bara nio sekunder efter målet drabbades Jonathan Sigalet i Brynäs av matchstraff efter en armbågstackling. I slutskedet av det efterföljande 5 mot 4-spelet skickade isens bäste spelare Oskar Lang in 2–1 från nära håll, framspelad av Emil Heineman som därmed gjorde sin första poäng i A-laget. Innan mellanakten var över hann Brynäs med att sätta 2–2 i powerplay efter en riktigt tveksam utvisning på Linus Persson, vilket satte matchen i ett jämnt läge inför den avslutande delen.

Inledningen av tredje perioden präglades av utvisningar där Leksand bland annat fick klara av ett 3 mot 5-läge för att hålla sig kvar i matchen. Därefter drog Brynäs på sig ett lagstraff för för många spelare på isen, och i 5 mot 4-spelet hittade Marek Hrivik en ren Patrik Zackrisson som kunde skicka in 3–2 från nära håll. Med knappt tre minuter kvar så hade Daniel Olsson-Trkulja en puck i mål som tyvärr dömdes bort, men med 22 sekunder kvar så punkterade Martin Karlsson matchen med att göra 4–2 i tom kasse. Därmed så bärgades tre mycket sköna poäng.

På måndag väntar bortamatch mot Luleå.