• Huvudsponsorer

Själin förlänger

20 februari 2019 12:42
Herrlaget

Leksands IF och Calle Själin har idag kommit överens om att förlänga kontraktet för den unge backen. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.


Calle Själin kom till Leksands IF från Östersunds IK inför förra säsongen. Under sin debutsäsong i Leksand gjorde Själin 28 matcher med representationslaget samt 13 med föreningens J20-lag. I år har Själin hittills spelat 17 matcher i a-laget och har under dessa producerat 7 poäng (2+5) samt spelat +11 i statistiken för +/-.

Själin har under hela sin juniortid varit en del av juniorlandslagen och har bland annat ett J18-VM för Sverige på meritlistan. Under hösten var Själin ett hett namn för Sveriges JVM-lag men skadades oturligt under försäsongen och missade årets junior-VM i Kanada. Under sommaren 2017 draftades Själin av New York Rangers i den femte rundan som 145:e spelare totalt i draften.

Det nya kontraktet mellan Leksands IF och Calle Själin sträcker sig över säsongen 2020/2021.

Calle Själin om det nya kontraktet:
-Det känns jättebra att skriva på för två nya år. Jag trivs jättebra i Leksand, och jag ser fram emot att få någon hel säsong här också efter att ha missat stora delar av de senaste säsongerna. Det känns bra att det nya kontraktet är klart.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om förlängningen med Calle Själin:
-Vi är oerhört glada att Calle vill stanna kvar och fortsätta sin utveckling hos oss. Calle är en ung back under stark utveckling men har haft otur med skador i sin karriär hittills. Det ska bli jätteintressant och spännande att få se honom spela och träna en hel säsong och se utvecklingen av det. Calle är en tvåvägsback med bra förstapass, han är positionssäker och rörlig på skridskorna. Det är en spelare som verkligen har framtiden framför sig. Jag är övertygad att han kommer att bli en stor back i Nordamerika i framtiden.