Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt

Lian Bichsel skriver rookiekontrakt

21 januari 2022 12:40
Herrlaget

Den unge schweizaren Lian Bichsel gör sin första säsong på svensk mark, och han satte snabbt avtryck i sitt nya hemland. Inte minst hos alla blåvita leksingar runtom i landet. Nu har Bichsel belönats med ett rookiekontrakt som gäller t.o.m. säsongen 22/23.


I SHL finns ett upplägg kring rookiekontrakt för unga spelare som slår sig in i något av lagen. Om spelaren passerat 100 spelade minuter i SHL ska denne erbjudas ett så kallat rookieavtal, och i samband med bortamatchen mot Malmö Redhawks tidigare under veckan klev Lian Bichsel upp på närmare 120 spelade minuter. Den 17-årige schweizaren har nu skrivit på ett ingångsavtal som gäller för resterande del av den innevarande säsongen samt nästkommande säsong, 2022/2023.

Lian Bichsel om att skriva rookiekontrakt med Leksands IF:
-Det är väldigt spännande för mig som ung spelare att skriva mitt första seniorkontrakt i Sverige. Tränarna här har gjort ett väldigt bra jobb med mig och jag känner att jag utvecklas hela tiden. I början hade jag det lite tufft, framförallt med min skridskoåkning, men det känns bättre och bättre i hela spelet. Jag ska använda tiden i Sverige för att fortsätta utvecklas så mycket jag bara kan sedan får vi se hur saker och ting kring NHL-draften och sådant faller ut men jag ser mycket fram emot min fortsatta resa med Leksands IF.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om att förlänga med Lian Bichsel:
-Lian är en oerhört talangfull spelare som har ett brett spektra av kvalitéer. Jag gillar hans storlek och rörlighet. Han spelar fysiskt och är inte rädd för att hålla i pucken och spela kreativt. Det ska bli oerhört spännande att följa Lians fortsatta resa och utveckling hos oss i Leksands IF.