Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan

Mirco Müller klar för Leksands IF

1 februari 2021 21:30
Herrlaget

Leksands IF gjorde under måndagen klart med den 25-årige schweiziske backen Mirco Müller som närmast kommer från New Jersey Devils i NHL. Kontraktet med Müller gäller för resterande delen av säsongen 20/21.


Mirco Müller kommer ursprungligen från Winterthur strax utanför Zürich där han även inledde sitt hockeyspelande i EHC Winterthur. Som junior gick Müllers resa vidare i Kloten, där han även kom att debutera i den schweiziska högstaligan redan som U18-spelare. Inför sitt tredje år som juniorspelare valde dock Müller att ta steget vidare till Nordamerika för spel i Everett Silvertips i juniorligan WHL. Där uppmärksammades Müller rejält vilket ledde fram till att han tingades i NHL-draftens första runda 2013 av San Jose Sharks som 18:e spelare totalt i draften.

Mirco Müller debuterade i NHL som sistaårsjunior för San Jose Sharks under säsongen 2014/2015, och hann under sin debutsäsong göra 39 framträdanden i världens bästa hockeyliga. Efter tre säsonger i San Joses organisation, där han varvade spel i NHL med AHL-spel i San Jose Barracuda, gick flyttlasset vidare till New Jersey Devils inför säsongen 2017/2018. I New Jersey blev Müller en allt mer bofast spelare i NHL-laget, och har representerat "djävlarna" under de senaste tre säsongerna. Totalt har Mirco Müller spelat 188 NHL-matcher och har under dessa stått för 28 poäng (5+23).

Även på den internationella scenen har Müller gjort sig ett känt namn då han representerat Schweiz vid ett J18-VM, tre J20-VM samt ett A-VM. Från VM 2017 har Müller en silvermedalj i prishyllan, då Schweiz föll mot Tre Kronor i finalen.

Mirco Müller om att ansluta till Leksands IF:
-Jag ser mycket fram emot att få komma till Leksand. Jag har hört mycket bra om klubben, och ser verkligen fram emot att få spela matcher igen. Jag vet inte så mycket om själva byn än, men har hört att det är ett lugnt litet samhälle där människor bryr sig mycket om laget och hockeyn. Jag hoppas att jag genom mitt spel kan hjälpa laget att ta så många segrar som möjligt och vara framgångsrika i slutspelet.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om nyförvärvet Mirco Müller:
-Vi har under en tid letat efter en back som kan stärka upp vår redan starka backbesättning ytterligare. Mirco Müller är en skridskostark spelare som rör sig bra på isen. Han hanterar pucken noggrant och har bra storlek, och han kommer att bli nyttig för oss.