Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Söndag Sön 7 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Förlängningsseger mot Rögle

17 oktober 2020 17:41
Herrlaget

En underhållande match mot Rögle slutade med den första hemmasegern för Leksand när Jon Knuts avgjorde mötet i förlängningen.


Den första perioden var av ett högt underhållningsvärde där båda lagen spelade med bra fart och hög intensitet. Rögle hade matchens första farliga läge med ett stolpskott, men det var Leksand som tog ledningen efter drygt tio minuters spel. Carter Camper hittade Peter Cehlárik som skickade upp pucken i nättaket för 1–0 på tavlan. Innan perioden var över kunde dock gästerna kvittera med ett backskott i krysset när det återstod en minut till pausvila.

Den höga intensiteten fortsatte i mellanakten där det skulle dröja till att drygt elva minuter var spelade innan nästa mål föll när Rögle skickade in 1–2 från nära håll. Efter målet tog Leksand över spelet mer och mer där Peter Cehlárik sånär kvitterade när hans skott tog i ramen. Kvitteringen skulle vänta till det var endast 35 sekunder kvar av perioden när Emil Heineman lyckades valla in 2–2 för sitt första SHL-mål som innebar att Leksand gick in i kommande period i ett nollställt läge.

Leksand kom ut starkt i inledningen av den tredje perioden där Oskar Lang var mycket nära att fixa ledningen på nytt, men även denna gång var stolpen i vägen. Därefter hände det inte särskilt mycket förrän Leksand drabbades av en utvisning med under fem minuter kvar av ordinarie tid. Laget klarade dock av 4 mot 5-spelet galant och 2–2 höll sig sedan perioden ut. I förlängningen så tvingades Leksand reda ut ännu en utvisning efter att Oskar Lang åkt ut för en slashing, och även denna gång klarade man boxplay-spelet utan att släppa in ett mål. Detta bäddade i sin tur för matchens avgörande när Oskar Lang kom in från utvisningsbåset, tog fart och hittade Jon Knuts framför mål som styrde in 3–2-målet och två härliga poäng.

På tisdag väntar hemmamatch mot Djurgården.