Triss i kontraktsförlängningar
Publicerad: 2023-05-30
Damlaget
Leksands IF har kommit överens om kontraktsförlängningar med backen Nathalie Lidman samt Ella Albinsson och Fanny Brolin på forwardssidan, som i samtliga fall först och främst gäller över den kommande säsongen, 2023/2024.

Nathalie Lidman

Nathalie Lidman är född 2001 och kommer ursprungligen från Piteå där hon även inledde sitt hockeyspelande i Piteå HC. Hon debuterade i seniorsammanhang i mycket ung ålder redan säsongen 2013/2014, och debuterade i Riksserien säsongen 2015/2016 då Luleå HF och Munksund/Skuthamns SK slagits samman. Efter att ha skaffat sig god rutin på hög seniornivå blev Lidman även uttagen till spel i J18-VM för Sverige säsongen 2017/2018. Under inledningen av säsongen 2018/2019 gick flyttlasset söderöver till Örnsköldsvik och MoDo Hockey för Lidmans del, och hon kom snabbt att hitta rätt i sin nya omgivning vilket även resulterade i ytterligare ett junior-VM för hennes del. Även de efterföljande två säsongerna representerade Nathalie Lidman MoDo Hockey innan hon inför säsongen 2021/2022 anslöt till Leksands IF.

I Leksands IF har Nathalie Lidman hittills hunnit spela 63 tävlingsmatcher under sina två säsonger i Dalarna, och ofta fått stort förtroende från lagledningen. Under den nyligen avslutade säsongen debuterade hon dessutom i A-VM med Damkronorna. Kontraktet som innebär att Nathalie Lidman stannar i Leksands IF gäller över den kommande säsongen, 2023/2024, med option på ytterligare ett kontraktsår.

Nathalie Lidman om att förlänga sitt kontrakt med Leksands IF:
-
Det känns kul att förlänga med Leksand ytterligare en säsong. Att Jordan Colliton är kvar på tränarsidan och att vi kan fortsätta bygga på den idén som hon och Leksands IF som organisation tror på ser jag väldigt positivt på. Det är spännande att det blir flera nya spelare i laget som det ska bli väldigt roligt att lära känna, att få tävla mot på träningar och kämpa tillsammans med på matcher. Jag ser verkligen fram emot att få dra på mig den blåvita tröjan igen i augusti och få axla en större roll i vinter.

-Under förra säsongen var vi nära att ta oss vidare till semifinal och kraven på oss i år inga lägre än så. Vi siktar högt och det känns seriöst i det Leksands IF gör i allt från fystränare till skillspass, och vi har bra tillgångar till gym, träning och så vidare vilket gör det lätt för mig som individ och lag att lyckas. För egen del kändes den gångna säsongen bra då jag fick mycket förtroende och kunde ta större kliv i mitt spel ute på isen. Jag fick även fler chanser i Damkronorna vilket resulterade i en VM debut på A-lagsnivå vilket gör att jag känner mig mer än taggad på vad den kommande säsongen har att erbjuda för både min och lagets del.

Alexander Bröms om att förlänga med Nathalie Lidman:
-Att Nathalie väljer att stanna i Leksands IF är såklart väldigt roligt. De två säsongerna hon varit hos oss hittills har hon tagit steg framåt hela tiden och det känns som att hon börjar blomma ut på riktigt och verkligen förstå vad som krävs på den här nivån. Nathalie har också höga ambitionsnivåer som gör att hon kommer att ta ytterligare kliv den kommande säsongen. Det är jättekul att hon väljer att stanna hos oss och jag tror att det är helt rätt miljö att vara i för henne för att kunna ta nästa steg.

Ella Albinsson

20-åriga Ella Albinsson kommer ursprungligen från Hagfors där hon inledde sitt hockeyspelande i moderklubben i Viking HC. Till Leksands IF anslöt hon när studierna på hockeygymnasiet inleddes säsongen 2019/2020, men redan säsongerna innan hade hon debuterat på seniornivå då hon representerade Färjestad BK i DamEttan parallellt med spel i ungdomslagen i Viking HC. I Leksands IF har Ella Albinsson under sina första fyra säsonger hittills hunnit spela 117 tävlingsmatcher i grundserien av SDHL samt i SM-slutspelet och har under dessa stått för 33 poäng (17+16). 

Utöver klubblagsspel har Albinsson försvarat Sveriges färger vid J18-VM i Slovakien som avgjordes runt julen 2020. Kontraktet som innebär att Ella Albinsson stannar i Leksands IF gäller över den kommande säsongen, 2023/2024, med option på ytterligare ett kontraktsår.

Ella Albinsson om att förlänga sitt kontrakt med Leksands IF:
-Det känns väldigt bra att stanna i Leksands IF. Jag trivs väldigt bra och känner en viktig trygghet efter mina år i Leksand, både när det kommer till hockeyn och livet runtomkring. Jag ser fram emot den kommande säsongen där jag hoppas och tror på en bra utveckling både för oss som grupp och för mig som individ. Det finns fler växlar att plocka fram och det är dit vi alla vill nå vilket skapar en inspirerande miljö att vara i.

Alexander Bröms om att förlänga med Ella Albinsson:
-Efter samtal med Ella är vi ömsesidigt överens om att hon ska stanna hos oss. Hon har potentialen att vara en toppspelare i SDHL och står inför ett genombrott som vi hoppas ska komma redan den kommande säsongen. Hon kan vara en spelare som kan göra ännu större skillnad för oss och det ska bli spännande att följa hennes fortsatta resa hos oss. Jag är väldigt glad att Ella väljer att stanna i Leksands IF.

Fanny Brolin

22-åriga Fanny Brolin kommer ursprungligen från Söderhamn där hon tog sina första skridskoskär i Söderhamns IK. Sin första säsong som junior spelade Brolin i MoDo Hockey innan hon inför säsongen 2017/2018 vände åter söderut för spel i Brynäs IF som hon representerade under fem säsonger, 2017-2022. Parallellt med spel i Brynäs SDHL-lag var Fanny Brolin även varit utlånad till Sandvikens IK i DamEttan Västra. Inför den nyligen avslutade säsongen, 2022/2023, anslöt Brolin till Leksands IF där hon under säsongen spelade 27 tävlingsmatcher med grundserien och slutspelet inkluderat, och stod under dessa för 7 poäng (4+3).

På den internationella scenen har Fanny Brolin representerat Sverige vid ungdoms-OS för U16-spelare samt spelat ett J18-VM. Kontraktet som innebär att Fanny Brolin stannar i Leksands IF gäller över den kommande säsongen, 2023/2024.

Alexander Bröms om att förlänga med Fanny Brolin:
-Fanny hade en bra fjolårssäsong hos oss. Innan hon kom till oss hade hon kanske hamnat lite i skymundan efter tidigare spel i juniorlandslaget och så vidare. Hon studsade dock tillbaka och visade vilken duktig hockeyspelare hon är ifjol och när hon får ännu mer tid på sig och kan lägga lite mer energi på detaljer i hennes spel kommer hon att kunna vara en ännu mer bidragande spelare för oss.

Richard Brasar
Stjärnlaget