Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Onsdag Ons 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Idag 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov

Mattias Ritola förlänger

2 maj 2021 17:00
Herrlaget

Leksands IF har kommit överens med forwarden Mattias Ritola om en förlängning i den vitblåa tröjan. Det nya kontraktet gäller över den kommande säsongen, 2021/2022.


34-årige Mattias Ritola kommer ursprungligen från Borlänge och inledde sitt hockeyspelande i moderklubben Borlänge HF. Redan som U16-spelare debuterade Ritola i moderklubbens representationslag och stod då för smått otroliga 20 poäng på 25 matcher i Division 1. När det blev dags att inleda studierna på hockeygymnasium gick flyttlasset till Göteborg och Frölunda HC, men redan en och en halv säsong senare var Mattias Ritola tillbaka i Dalarna då han anslöt till Leksands IFs juniororganisation. Säsongen därefter, 2005/2006, debuterade Ritola i seniorsammanhang med Leksands IF i dåvarande Elitserien.

Efter att under säsongen därefter varvat spel i Leksands IF med utlåningar till IFK Arboga och Borlänge HF fortsatte istället Mattias Ritola karriären på andra sidan Atlanten då han inför säsongen 2007/2008 skrev på för Detroit Red Wings som han draftats av två år tidigare. Det kom totalt att bli fem säsonger i Nordamerika för Ritola innan han vände åter till Sverige, och han hann under dessa fem säsonger spela 45 NHL-matcher och 240 AHL-matcher för Detroit Red Wings, Tampa Bay Lightning, Grand Rapids Griffins och Norfolk Admirals.

När Ritola i november 2011 återvände till Sverige var det MODO Hockey som blev den nya adressen, där han kom att bli kvar fram till oktober 2014 då Leksands IF återigen blev Ritolas hemvist. Efter att man misslyckats att behålla SHL-platsen gick karriären istället vidare med en säsong i Skellefteå AIK samt en halv säsong i schweiziska HC Fribourg-Gottéron innan Ritola hittade hem på riktigt då han på nytt återvände till Leksands IF strax efter årsskiftet 2017. Sedan dess har Mattias Ritola varit Leksands IF trogen, och han har totalt spelat 280 matcher i föreningens representationslag under sina sejourer i föreningen.

På den internationella scenen har Mattias Ritola representerat Sverige vid ett J18-VM, ett J20-VM samt ett A-VM utöver flertalet träningslandskamper på såväl junior- som seniornivå. Det nyskrivna kontraktet med Mattias Ritola gäller över den kommande säsongen, 2021/2022.

Mattias Ritola om att förlänga med Leksands IF:
-Det känns riktigt bra att skriva ett nytt kontrakt med Leksands IF. Vi har precis startat en resa som förhoppningsvis ska leda till något fantastiskt, och jag ser fram emot att få vara med på den resan fortsättningsvis. För mig var det en självklarhet att stanna i Leksands IF, det har hela tiden varit min förhoppning. Jag har varit med hela vägen från HockeyAllsvenskan, och jag känner definitivt att det finns driv och kraft att fortsätta.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om att förlänga med Mattias Ritola:
-Mattias har ett enormt hjärta för Leksands IF och har funnits där i med och motgång för föreningen. Mattias har delar i sitt spel som verkligen sticker ut och kan vara avgörande faktorer i att vinna hockeymatcher, så var det självklart för oss att han skulle vara en del av Leksands IF även in i framtiden.

Här kan du se en översikt över kontraktsläget i herrlaget