Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan

Skadeuppdatering herrlaget

14 november 2021 14:00
Herrlaget

Herrlaget går in i en intensiv vecka med tre matcher som väntar i form av Klagenfurt och Brynäs på bortaplan samt Skellefteå hemma. Några spelare är tillbaka i spel, medan det på minussidan tillkommit några skador. Här är en sammanställning.


Jämfört med matchtrupperna före SHL-uppehållet är Jesper Kandergård, Lian Bichsel och Patrik Zackrisson tillbaka i spel när CHL och SHL återupptas till veckan. Calle Själin samt Justin Kloos, som missade de två sista matcherna innan uppehållet, är osäkert startande till veckans matcher. Förutom de långtidsskadade spelarna August Berg, Johan Fransson och Mattias Ritola står det även klart att forwarden Mikael Ruohomaa kommer att saknas de närmsta veckorna. Nedan kommenterar Leksands IFs fysioterapeut Per-Ivar Andersson de aktuella skadefallen.

Calle Själin
-Calle fick en smäll under Tre Kronors landskamp mot Ryssland och spelar därför inte eftermiddagens match mot Finland. Calle återkommer till Leksand imorgon måndag och kommer då att undersökas närmare av vårt medicinska team, och utifrån svaren vid den undersökningen tar vi beslut om hans matchspel under den kommande veckan.

Mikael Ruohomaa
-Mikael skadade sig i samband med landslagssamlingen, och kan kommer att vara borta från matchspel med oss de kommande 4-6 veckorna. Mikael kommer att stanna i Finland den närmsta veckan för att sedan ansluta till oss och bedriva den träningen han kan utifrån sin skada under rehabtiden.

Justin Kloos
-Justin missade de två sista matcherna före upphållet på grund av en underkroppsskada. Vi kommer att undersöka honom närmare imorgon måndag, och hans deltagande i veckans matcher är ännu osäkert.

August Berg
-August fortsätter sin rehabträning som planerat, och tränar såväl på plats här i Leksand som i Stockholm. Han tränar riktigt hårt och kommer att komma tillbaka betydligt starkare än före skadan.

Mattias Ritola
-Mattias genomför fortsatt rehabträning, både på och utanför isen. Inget nytt besked gällande hans spelstatus kommer att tas inom de närmsta två månaderna.

Johan Fransson
-Johan fortsätter sin rehab med hjälp av specialistfysioterapeuter i Falun. Han är med oss i arenan allt oftare och bedriver en del av sin träning här. Det är kul att se "Frallan" komma tillbaka mer och mer i gänget.