Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Kalle Östman förstärker Leksands IF

14 juni 2022 15:30
Herrlaget

Leksands IF har gjort klart med den 28-årige masen Kalle Östman som närmast kommer från spel i IF Malmö Redhawks. Kontraktet som innebär att Östman återvänder till Dalarna gäller över de kommande tre säsongerna, till och med 2024/2025.


28-årige Kalle Östman kommer ursprungligen från Borlänge där han även tog sina första skridskoskär i Borlänge HF. Östman anslöt till Leksands IFs U16- och J18-lag som 15-åring och han kom att spela sina första tre år som juniorspelare i föreningen. Inför sitt sista år som junior flyttade Östman till Siljans norra strand där han representerade Mora IKs J20-lag innan seniorkarriären tog vid.

Sina första två säsonger som senior spenderade Kalle Östman på skånsk mark då han representerade IK Pantern i såväl HockeyEttan som HockeyAllsvenskan, och han var även utlånad till Tyringe SoSS under en sejour. Säsongen 2016/2017 fick Östman något av ett genombrott på seniornivå, åtminstone sett till poängproduktionen, då han stod för 42 (18+24) poäng på 42 matcher då han representerade Vimmerby HC i HockeyEttan. Inför säsongen 2017/2018 återvände Östman till Dalarna och Borlänge HF där han även kom att bli lagkapten, men redan i november gick karriären vidare då han fick ett HockeyAllsvenskt kontrakt med Västerviks IK. Säsongen därefter blev Västerås IK ny klubbadress för Östman som då stod för fina 46 poäng (13+33) på 53 matcher i HockeyAllsvenskans grundserie och det efterföljande slutspelet.

Inför säsongen 2019/2020 skrev Kalle Östman på sitt första SHL-kontrakt då Djurgårdens IF blev ny klubbadress. Det kom att bli två säsonger i Stockholm för Östman, där han bland annat stod för en riktigt stark poängsäsong under 2020/2021 då han slutade sexa i den interna poängligan med 25 poäng på 52 matcher i grundserien. Inför den nyligen avslutade säsongen anslöt Östman till IF Malmö Redhawks där han senast huserat.

Inför den kommande säsongen 2022/2023 skrev Kalle Östman på för Västerås IK, men istället för spel på Västmanländsk mark blir Leksands IF ny hemvist för masen Östman. Kontraktet som innebär att Kalle Östman återvänder till Dalarna gäller över de kommande tre säsongerna, till och med 2024/2025.

Nyförvärvet Kalle Östman om att ansluta till Leksands IF:
-Det känns kanon att komma tillbaka efter ganska många år på andra ställen. Man har ju suttit på läktaren sedan man var liten och kollat på Leksand och drömt om att någon gång få spela här. Jag vill bidra med ett bra tvåvägsspel och hjälpa laget med ett hårt jobb över hela banan. Jag vill komma till hallen och bidra med energi och glädje till laget varje dag. Jag har stora förhoppningar på säsongen, och vi ser ut att få ihop ett riktigt kanonlag. Det ska bli en spännande säsong och jag ser fram emot att äntligen få åka ut på isen i Tegera Arena och ha de fantastiska supportrarna i ryggen.

Leksands IFs GM, Thomas Johansson, om nyförvärvet Kalle Östman:
-Kalle är en otroligt härlig karaktär. Han besitter ett vasst spelsinne, han är en bra skridskoåkare och en skicklig passningsspelare. Kalle har dessutom en arbetsmoral och tävlingsinstinkt som verkligen sticker ut. Vi har tappat lite hjärta i klubben och i Kalle får vi en som brinner enormt mycket för Leksands IF. Vi hoppas att Kalle kan fortsätta utvecklas i vår miljö och bli en bärande spelare in i framtiden för Leksands IF.