Presentation av styrelsekandidaterna
Publicerad: 2023-05-22
Årsmöten
Tidigare under måndagen presenterade valberedningen sina förslag till nya styrelser inför årsmötet och bolagsstämman den 26 juni. Här är en presentation av de nya kandidaterna.

Kajsa Rosén, Leksand, 49 år

De senaste 15 åren har jag jobbat som chef för olika verksamheter inom infrastruktur. Idag är jag affärsenhetschef för Swecos största affärsenhet Järnväg med 700 medarbetare. Tidigare har jag jobbat i tio år som kommunikationschef i statlig och privat verksamhet. Vid sidan av det är har jag också varit ledamot i både föreningen och bolaget för Leksands IF samt i andra styrelser, som Fastighet.

Jag har en lång erfarenhet av Leksands IF, ett stort intresse av föreningens välmående och tror att det tillsammans med min arbetslivserfarenhet från kommersiella bolag kan stötta Leksands IF i sina framtida utmaningar och möjligheter.

Jag är född i Leksand och har alltid haft en relation till Leksands IF. Sedan 18 år tillbaka bor jag tillsammans med min familj i Leksand och har varit medlem i föreningen sedan dess. Både min man och mina två söner har varit aktiva i föreningens elitverksamhet och jag har jobbat ideellt i både korvkiosk och som styrelseledamot i tio år.

Min familj består av min man Roger och våra två utflugna söner Gabriel och Isak. På min fritid tycker jag om att vara aktiv i allt ifrån skidåkning till golf.

Johan Brummer, Västerås, 55 år

25 års yrkeserfarenhet av affärsutveckling, ledande roller och är idag Nordenchef för ett globalt bolag. Sitter i styrelsen för Nordenbolaget av Virtrusa.

Jag tillför en kombination av hockeykunskap, hur verksamheter fungerar och ska ledas. Jag har stort nätverk, både inom sporten och näringslivet. 

Jag vill se att Leksand får ett tydligt ramverk både vad gäller värdegrund, varumärke, ungdomsverksamheten och de ekonomiska ramarna. Även den sportsliga delen ska ha denna tydlighet i vad Leksand är och hur Leksands identitet ska se ut i den nya, moderna hockeyn. 

Min relation till Leksand går tillbaka till min tid i Mora. Jag växte upp i Mora och har spelat massvis av matcher mot Leksand genom åren, så jag känner klubben och kulturen.

Jag har haft en lång hockeykarriär som startade i Mora, sen Brynäs, Västerås, HV 71 för att avslutas i Oslo och Vålerenga. Jag har spelat nästan 500 SHL matcher, 38 matcher med Mora på senior nivå, 4 säsonger i Vålerenga 3 NM titlar, representerat landslagstruppen, Juniorlandslag och Dalarna i tv-pucken. 

Linnea Kylberg, Falun, 39 år. 

Jag arbetar sedan 2017 som finanschef för Trophi, ett fastighetsbolag som ägs av Tredje AP-fonden. Dessförinnan arbetade jag som auktoriserad revisor på EY. Jag är certifierad styrelseledamot via Styrelseakademin.

Jag kan bidra med mina kunskaper inom bolagsstyrning, finans-, företags- och fastighetsekonomi samt erfarenhet från strukturerat styrelsearbete. Jag anser att det är viktigt att styrelsen bedriver ett tydligt och långsiktigt arbete som ger verksamheten förutsättningar att nå sina mål. Jag vill att Leksands IF ska anses vara en klubb i framkant gällande social hållbarhet. 

Jag bor i Falun och är gift med en man från Leksand, tillika hängiven LIF-supporter. Vi har två barn som är fyra respektive sju år gamla. Min fritid spenderar jag gärna tillsammans med min familj och vänner. Jag lever ett aktivt liv och åker gärna skidor på vintern och spenderar mycket tid i naturen.


Sara Leander, 48 år, Leksand

Jag driver sedan 2016 en egen konsultverksamhet där mitt fokus ligger inom områden som ledarskap och verksamhets- och organisationsutveckling. Jag har mångårig erfarenhet av roller i ledande befattningar och skiftande sektorer. Jag harhaft förmånen att få verka i allt från transportbranschen i statlig regi till kommersiella verksamheter inom retail-, utbildnings- och läkemedelsbranschen. Jag har främst haft fokus på ledarskap men också strategi- och utvecklingsarbete, införande av styrnings- och förvaltningsmodeller samt upphandling. Ett återkommande inslag i mitt arbetsliv är att leverera till, och arbeta tillsammans med, en styrelse eller styrgrupp.

Senaste året har jag varit suppleant i styrelsen för Leksands IF Ishockey och lagt stort fokus på arbetet med nya stadgar för den ideella föreningen. Att arbeta med och för Leksands IF ser jag som en stor möjlighet till att få bidra i en verksamhet som är både viktig lokalt i Leksand och nationellt. För mig är det viktigt att Leksands IF driver en verksamhet där elitsatsning och breddidrott går hand i hand och skapar förutsättningar att nå framgång på alla plan. 

Med ledaregenskaper som lugn, lyhörd och modig, och en vilja att vara väl förberedd och ha god struktur, tror jag att jag kan bidra i styrelsearbetet i allt från strategiplanering till verksamhetsutveckling och operativa detaljfrågor. 

Leksands IF har alltid varit en del av mitt liv. Som medlem, supporter och sedan 12 år tillbaka som förälder till spelare som har gått hela vägen från yngsta lagen upp till juniorverksamheten. 

Elin Lundberg, Leksand, 30 år 

Jag arbetar till vardags som förskollärare i Leksands kommun och har suttit i Leksands Ideella styrelse de senaste 2 åren. Jag sitter även med i styrelsen för Sveriges lärare sen några år tillbaka. Jag har spelat i LIF under 14 säsonger och representerat Sverige i VM och OS.  

Till styrelsearbetet tror jag att dels min relation till ishockeyn är en tillgång, dels min yrkesroll som lärare. Jag brinner för att ge alla barn och ungdomar möjlighet till rörelse och få utöva idrott, avsett vem du är eller vart du kommer ifrån. 

Jag har haft en lång karriär som elitspelare här i Leksand, inte minst eftersom jag gick hockeygymnasiet och har sen blivit kvar. Jag följer fortfarande damernas matcher live och även herrarnas ibland. Mitt hockeyintresse är stort och jag har en extra plats i hjärtat för Leksands IF.  

Min familj består av sambo och en dotter på 3 år. Fritiden består mest av tid med familjen, träning och sport av olika slag. En utemänniska som gärna tillbringar mycket tid utomhus. Jag är fortfarande aktiv inom ishockeyn men i lägre division.

Henric Schef, Avesta, 47 år

Jag är sedan 2001 verksam som advokat på ZedendahlAdvokatbyrå med affärsjuridisk inriktning. Jag har erfarenhet som styrelseledamot och styrelseordförande i framför allt små- och medelstora bolag, men också ledamot i Södra Dalarnas Sparbank. Just nu är jag framför allt verksam i bolagen Belins Bil AB med dotterbolag, Alsbo Ägg samt en franchisetagare av 11 Elgiganten-butiker i bland annat Mora, Ludvika, Falun och Avesta. Utöver det är jag ledamot i Avestas två kommunala fastighetsbolag. På det politiska planet har jag varit ordförande i Avestas Miljö- och byggnadsnämnd under några år. I ideella föreningar har jag haft uppdrag i mindre idrottsföreningar och sedan 2012 är jag ordförande för Upplands, Dalarnas och Gästriklands konkursförvaltarförening. Jag är även ledamot på riksplanet för oss konkursförvaltare.

Jag tror mig ha god erfarenhet av att kunna balansera affärsmässiga överväganden ur ett juridiskt såväl som ett ekonomiskt hänseende. I de verksamheter jag är verksam försöker jag bidra med ekonomisk långsiktighet. Jag gillar att bidra med struktur på bolagsstyrning ur ett rättsligt men ändå praktiskt perspektiv.

Jag har inte varit medlem i Leksands IF och inte heller engagerad på annat sätt. Jag använde dock advokatbyråns årskort frekvent under början av 00-talet och brukar titta på matcher på plats och på tv. Jag är supporter sedan barnsben, även om jag i ärlighetens namn följer IFK Göteborg och Arsenal FC mer ingående.

Jag har en fru och två döttrar, 10 och 13 år. Fritidsintresse vintertid är närmast uteslutande alpin skidåkning, då mina döttrar tävlar för Avesta Alpina Klubb och vi har en stuga i Sälen. Sommartid är det fotboll som gäller, då jag är tränare för äldsta dotterns lag.

Stjärnlaget