Fred Nilsson förlänger med två år
Publicerad: 2024-02-06
Herrlaget
Leksands IF och Fred Nilsson har kommit överens om en kontraktsförlängning. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2025/2026.

Inför årets säsong värvades den Bollnäsbördige backen Fred Nilsson till herrlaget. 21-åringen tillhörde förra säsongen Kristianstad i HockeyAllsvenskan och inledde sin tid i Leksand med ett try out-kontrakt som strax innan SHL-starten i september omvandlades till ett permanent kontrakt. 

Under första halvan av säsongen var Fred ordinarie i herrlagets matchtrupp men i takt med att konkurrenssituationen höjdes då spelare återvände från skadefrånvaro blev speltiden mindre och mindre vilket ledde fram till en utlåning till Mora IK i HockeyAllsvenskan. Förra veckan var dock Fred tillbaka i den vitblå tröjan igen då backuppsättningen i herrlaget återigen drabbats av skador. 

Nu står det klart att Leksands IF och Fred Nilsson kommit överens om att förlänga kontraktet. Det nya avtalet sträcker sig fram till och med säsongen 2025/2026.

Thomas Johansson om förlängningen med Fred Nilsson:

- Fred valde att ta chansen hos oss inför säsongen på ett try out-kontrakt och har sedan dessa visat att det finns mycket i hans spel som gör att vi gärna jobbar vidare med Fred i ytterligare två år. Fred är en härlig person vars styrkor på isen framförallt ligger i det defensiva arbetet. Han är en rörlig back som är stark i närkampsspelet, positionssäker och noggrann i passningsspelet. Får Fred fortsätta utveckla dessa delar kommer han växa ytterligare som spelare och vi är väldigt nyfikna på hur långt han kan nå. Jag kan se en liknande resa som den Alexander Lundqvist gjort där vi ska ge Fred tid att utvecklas och växa som spelare.

Fred Nilsson om att stanna i Dalarna ytterligare två säsonger:

- Det känns väldigt bra att ha skrivit på för två nya år. Jag trivs fantastiskt bra i Leksand, både som by och organisation. Den gemenskap som finns i och runtom laget är något jag inte varit med om tidigare och det är en stor ära att få fortsätta representera Leksands IF. Jag känner att jag utvecklats enormt mycket under min första tid i klubben och fokus just nu ligger på att göra en bra avslutning av säsongen, detta tillsammans med att över tid fortsätta utvecklas och försöka etablera mig i laget. 

Fred Nilssons utlåning till Mora IK fortsätter tillsvidare.

Rasmus Näsman
Stjärnlaget