• Huvudsponsorer

Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Måndag Mån 16 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Onsdag Ons 25 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Söndag Sön 27 December Dec

År 2012 inleddes arbetet, och under Hockeyns dag den 6 september 2014 ägde invigningen av Drömmarnas Arena rum.
- Underbart att se att projektet har gått från en idé till en färdig arena. Vi hoppas att det här ska bli Leksands bästa fritidsgård, säger initiativtagaren Niklas Eriksson.

Den var han själv, med 19 säsonger som spelare och fem som tränare i Leksands IF, som kläckte idén till det som skulle komma att bli Drömmarnas Arena.
- Det var i samband med att jag tränade juniorerna i Leksand. Jag såg att det fanns en ganska stor yta i anslutning till såväl Tegera arena som LRF-hallen (nu Weda Skog Arena), som låg tom och inte användes till något. Jag tänkte att den borde användas till något lämpligt, kanske kunde man göra ett ställe där alla som vill får möjlighet att ägna sig åt spontanidrott? En slags ”arena” som alltid är öppen, och där man kan komma och gå som man vill, förklarar Niklas Eriksson.

Ideell projektgrupp
Tankarna blev snart till verklighet, och en projektgrupp bestående av Niklas Eriksson, Lars Backlund, Ulf Mårtensson, Anders Jansson, Bertil Johansson, Christer Plars, Tomas Jansson och Herman Hultgren bildades.
Gruppen har sedan dess arbetat ideellt med att färdigställa arenan.
- Vi har varit många som har hjälpts åt för att göra detta möjligt, och projektet har kunnat genomföras just tack vare ideellt arbete, sponsorer och bidrag från privatpersoner och organisationer, berättar Niklas Eriksson.

Johan Hedberg - en av sponsorerna
En som har varit med och sponsrat arenan är den före detta LIF-målvakten Johan Hedberg.
- Det var en självklarhet för mig att vara med på det här, berättar Johan Hedberg, som för tillfället befinner sig i sitt hem i New Jersey.
- Eftersom jag har bott och spelat här borta den senaste tiden var det svårt för mig att hjälpa till att arbeta rent fysiskt, därför ställde jag upp med ett ekonomiskt bidrag i stället.

Vad betyder Drömmarnas Arena för dig?
-
Det är en fantastisk arena som står för något väldigt bra – en möjlighet till ständig spontanidrott. Jag vill att dagens barn och ungdomar ska ha samma chans till spontanidrott som jag hade när jag växte upp. Då fanns det ju en rink i varje by som underhölls av ideella krafter, nu är det mer ”träning tisdag och torsdag och en match på helgen”, däremellan gör man något annat, förklarar Johan Hedberg.

Alla är välkomna
Johan Hedberg poängterar att Drömmarnas Arena är öppen för alla.
- Den är inte bara till för hockeyspelare, precis vem som helst är välkommen. Man kan komma dit för att bli bättre på något, eller bara för att ha kul. Sen spelar det ingen roll om man är 11, 14 eller 70 år.

"Underbart att se"
Drömmarnas Arena ska spontant kunna utnyttjas såväl sommartid som vintertid. Vintertid spolas det is, och det inlinegolv som färdigställdes under sommaren har utnyttjats flitigt under sommaren och hösten.
- Nu när jag har varit hemma i Leksand över sommaren har jag passat på att gå förbi arenan ganska ofta. Det har varit full fart där hela sommaren, det är underbart att se, konstaterar Johan Hedberg.

(Initiativtagaren Niklas Eriksson)