Bild saknas
LIU Flick

Leksands IF Ishockey bedriver tillsammans med Leksands gymnasium, Lokal idrottsutbildning (LIU)  
Vårt lokala alternativ till ishockeygymnasium, LIU, är en möjlighet för spelare att fortsätta sin hockeykarriär i Leksand. Idag har man ett gott samarbete med NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) och ett gemensamt arbete mellan ledare att utveckla spelare.

Ishockey  
Den idrottsliga verksamheten bedrivs på idrottsområdet i Leksand och främst i Tegera Arena och träningshallen Clas Ohlson Foundation Arena. Från arenan är avståndet till Leksands gymnasium 200 meter och centrala Leksand 800 meter. Båda arenorna har eget gym. Vi har även ett samarbete med den närliggande gymkedjan Actic.  På skoltid tränar eleverna 3 dagar/vecka. Klubb- och lagverksamheten sker på eftermiddagar/kvällstid 4-5 dagar i veckan. Normalt spelas det 1-2 matcher i veckan.   Totalt ligger en belastning på ca 10-12 pass/veckan, inkluderat isträning, fysträning och match.   
Den träning som bedrivs på ishockeygymnasiet (LIU) är inriktad mot individuell utveckling. Lagträningen syftar till att utveckla det taktiska spelet och spelförståelsen. Detta utifrån föreningens spelidé.

Skola  
Leksands IF Ishockey och Leksands gymnasium samarbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för att elever ska utvecklas i sina idrottsfärdigheter. På samtliga skolförlagda program kan elever kombinera studierna med sin satsning inom ishockey. 
För att studier, träning och ett boende på annan ort ska bli så bra som möjligt krävs vilja, ambition och självdisciplin. I Leksand strävar vi efter att elever ska känna sig trygga, trivas och uppleva en gynnsam studiesituation. Elever ska ges studieförutsättningar som kan leda fram till fortsatta studier, arbete eller en eventuell elitkarriär inom ishockey.   
Kurser kopplade till ishockeyn är: 
Idrott och hälsa 1 - specialisering – Läser eleverna under år 1  
Idrott och hälsa 2 - specialisering – Läser eleverna under år 2 och år 3 
Mer information om Leksands gymnasium hittar du HÄR

Boende  
För inflyttade spelare erbjuds boende i första hand på Leksand Strand. Leksand Strand ligger vackert beläget vid Siljan med gångavstånd till skol- och idrottsområdet.

Kost  
Efter morgonträningar äter spelarna frukost på skolan. Lunch serveras varje skoldag på skolan och matlådor erbjuds av klubben till förmånligt pris.  

Ansökan och antagning   
Ansökan till Lokal idrottsutbildning (LIU) sker i samband med gymnasieansökan via hemkommunen. Mer information om Lokal idrottsutbildning (LIU) på Leksands gymnasium hittar du här HÄR. 
För att få möjlighet till träning utanför skoltid måste du bli antagen till föreningens lag. Leksands IFs antagningsprocess sker via scouting, referenser, try-out, besök osv.

Intresseanmälan  
Är du intresserad av att gå på Lokal idrottsutbildning (LIU) och spela i föreningens damjuniorlag, anmäl då ditt intresse via länken nedan och fyll i formuläret. På så sätt hamnar du i vår databas och vi kan återkoppla till er.
Gör din intresseanmälan HÄR 

Kontaktpersoner 
Alexander Bröms, Damansvarig Leksands IF 
E-post: [email protected]
Telefon: 073 042 16 36

Anna Borgqvist, NIU-ansvarig Leksands IF 
E-post: [email protected]               
Telefon: 070 325 12 50  

Ulrika Gustafsson,  Studie- och yrkesvägledare Leksands gymnasium  
E-post: [email protected]  
Telefon: 0247-803 33  

Bild saknas
Stjärnlaget