Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Söndag Sön 26 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Brynäs
BIF

Tre poäng mot Brynäs

24 november 2022 21:23
Herrlaget

En stabil insats inför 7000 åskådare slutade med en härlig 4–1-seger mot Brynäs och tre härliga poäng in på kontot.


Det var en intensiv och tät förstaperiod som bevittnades där matchen inleddes med två högkvalitativa chanser åt båda håll. Först ut var vindsnabbe Oskar Lang som efter bara 20 sekunder var ett stolpskott ifrån att ge Leksand ledningen. En minut senare var det Brynäs tur att sånär göra det första målet när Kasimir Kaskisuo tvingades stå emot en tre mot etta. Därefter hade hemmalaget chansen två gånger om i powerplay, men det fortsatte att gå trögt i spelformen som inte resulterade i någon nätkänning även dessa gånger. Gästerna lyckades inte heller de näta i deras numerära överläge, vilket gjorde att 0–0 såg ut att vara resultatet i pausvila. Leksand med Carter Camper i spetsen ville dock annat, och med knappt tre minuter kvar av perioden hittade amerikanen en liten lucka direkt efter en tekning och skickade in ledningsmålet. Därmed var det blåvit ledning med 1–0 när den första tredjedelen var avklarad.

Inför den andra perioden hölls en tyst minut dedikerad till Börje Salming, och när spelet sattes igång var det Brynäs som var det hetare laget under periodens inledande minuter. Bortalaget hade ett skott i ramen nästan omgående innan Niklas Friman välförtjänt kvitterade drygt fyra minuter in. Tegera Arena kunde dock brista ut i jubel 25 sekunder senare när Lucas Elvenes tog tillvara på en tappad puck i offeniv zon innan han snärtade dit pucken i krysset för 2–1. Målet gav också bra med energi till såväl laget som alla på läktaren, och efter några halvchanser i perioden kunde Leksand öka på till 3–1 med drygt tre minuter kvar av mittenakten. Mikael Ruohomaa snappade upp en puck i mittzon, kom helt fri med Anders Lindbäck och lurade bort honom totalt innan han skickade in pucken för en tvåmålsledning. Denna ledning höll sig också perioden ut efter att hemmalaget klarat av ett till boxplay.

Leksand inledde den tredje perioden i spel en man mer och med en chans att definitivt stänga kvällens drabbning. Så blev inte fallet och resultatet fortsatte att vara 3–1 ett bra tag tack vare att det blåvita hemmalaget försvarade sin ledning väl. I mitten av perioden drabbades sedan båda lagen av varsin utvisning, men trots bra tryck i framför allt Leksands powerplay så lyckades inte målnollan på hemmaplan spräckas trots ett skott i stolpen från Matt Caito. Tre poäng blev det ändå till slut efter att Martin Karlsson fastställt slutresultatet till 4–1 i tom kasse, vilket också innebär att Leksand klättrar till tredje plats i SHL-tabellen.

På lördag spelas bortamatch mot Skellefteå.