Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Söndag Sön 26 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Linköping
LHC

Straffseger mot Linköping i första matchen

27 oktober 2022 21:32
Herrlaget

Det första mötet med Linköping för veckan slutade med en straffseger efter att John Quenneville avgjort drabbningen med ett läckert avslut.


Linköping inledde matchen bäst och hade hög energi under de första minuterna där gästerna skapade ett par halvfarliga lägen som bidrog till lite oreda i försvaret. Efter detta kom Leksand in i spelet och tilldelades ett powerplay efter knappt sju minuters spel där det däremot fortsatte att hacka i spelformen. Den bästa chansen skapades inte i 5 mot 4 utan precis efter att bortalaget blivit fulltaliga när Matt Caito drev upp med pucken och petade fram den till Carter Camper som dock var för nära målvakten för att lyckas skicka in 1–0. Ett tag senare var det Linköpings tur att spela numerärt överläge, men trots lite bättre tryck uppstod ingen direkt farlighet och det mållösa läget i matchen fortsatte vara intakt. Mantas Armalis klev sedan fram med en viktig räddning innan Marcus Högberg gjorde detsamma när Martin Karlsson hade ett gyllene läge att pricka in ledningsmålet från nära håll med en minut kvar till pausvila. Den första perioden slutade alltså mållöst där gästerna hade ett såväl spel- som skottövertag.

En halv minut in i den andra perioden var Oskar Lang centimeter ifrån att skicka in första målet för kvällen när hans skott träffade utsidan av stolpen på en spelvändning. Leksand forsatte att skapa ett par rätt så vassa chanser kort därefter, vilket också Linköping gjorde. Lagen hade däremot ingen större lycka eftersom båda målvakterna stod upp bra och räddade skott efter skott, och inte heller i det andra numerära överläget för kvällen lyckades hemmalaget hitta nätet. Mittenakten fortlöpte sedan med ett spel som var fram och tillbaka med flertalet spelvändningar utan att någon lyckades bryta dödläget. Leksand misslyckades med att förvalta sitt tredje powerplay med några minuter kvar av perioden, och istället kunde Linköping göra 0–1 från ingenstans när 36 sekunder återstod. I slutsekunderna utrbröt sedan gurgel nere i hörnet efter en tackling från Jon Knuts som på något vis utmynnade i ett boxplay för Leksands del.

Det numerära underläget klarades av utan större problem direkt i den tredje perioden, och glädjande nog kom kvitteringen sekunderna efter att Leksand blivit fullt manskap. I ett fint anfall serverade Jonas Ahnelöv nyligen inkomne Jon Knuts öppet mål som bara hade att raka in pucken för 1–1. Fyra och en halv minut senare var vändningen fullbordad när Patrik Norén höll sig framme och petade in en retur som betydde 2–1. Målen gav rejäl energi till Leksand som fortsatte att trycka på framåt, men istället fär ytterligare utökning åkte Oskar Lang på en märklig utvisning för målvaktsinterference. Tack och lov redde hemmalaget ut manfallet för att behålla ledningen i matchen. Med tre minuter kvar av ordinarie tid drog däremot Leksand på sig en onödig och kostsam tvåa för sex spelare på isen, och i det efterföljande 5 mot 4-spelet kvitterade Broc Little för Linköping. Detta 2–2-mål tog kvällens drabbning till förlängning och sedermera straffläggning. Väl i straffläggningen drog Leksand det längre strået efter att John Quenneville skickade upp pucken i nättaket och Mantas Armalis fint räddade alla Linköpings tre straffar. Därmed går två poäng in på Leksands konto när kvällen summeras med en 3–2-seger.

Redan nu på lördag ställs Leksand mot Linköping på bortaplan, och självklart hoppas vi på en ny vinst då!