Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

1-1 i matchserien efter hemmaseger

28 mars 2022 21:23
Herrlaget

Med en härlig kuliss från såväl ståplats som sittplats vände Leksand på ett underläge från den första perioden och vann till slut med 4–1 för att tvinga fram ett avgörande imorgon kväll.


Det var en ruskigt avvaktande förstaperiod från Leksands sida där knappt något i spelet såg ut att stämma samtidigt som Oskarshamn spelade med bra energi och en helt annan stabilitet. Sett över de 20 minuterna lyckades Leksand med endast ett längre anfall och det var inte så konstigt att hemmalaget gick av isen med en nolla i målkolumnen med tanke på att bara två skott på mål noterades. Gästerna kunde istället gå till pausvila med 0–1 i ryggen efter att Patrik Karlkvist skickade in pucken med en felträff i powerplay när det återstod en och en halv minut på klockan.

Mittenakten var däremot nästan i helt motsatt riktning sett till energinivå för hemmalaget och detta mycket tack vare en tidig kvittering. Leksand fick nästan direkt chansen att spela hela två minuter i 5 mot 3 där flera målchanser radades upp, men det skulle dröja till det absoluta slutskedet av det numerära överläget innan 1–1 gjordes när Carter Camper hittade fram med en härlig genomskärare till Mikael Ruohomaa som dunkade in pucken i det tomma målet. Det blåvita hemmalaget tog några minuter senare dessutom ledningen när den finske målskytten hittade fram till Oskar Lang som precis framför mål lyckades få upp pucken för 2–1 på tavlan. I den andra halvan av perioden svängde det betydligt med ett böljande spel och ett antal chanser åt båda håll, men ettmålsledningen höll sig till pausvila inför en högljudd publik.

Knappt tre minuter in i den tredje perioden utökades denna ledning till 3–1 när Justin Kloos vann en närkamp vid mål innan han skickade in den svarta trissan i målburen framför en välfylld ståplats. Matchen stod sedan och vägde där inga riktiga farligheter uppstod förrän det återstod åtta minuter av ordinarie tid när Oskarshamn hade en puck bakom Kasimir Kaskisuo. Denna reducering dömdes dock bort efter videogranskning på grund av att Calle Själin blev intryckt i egen målvakt och därmed stod sig tvåmålsledningen fortsatt. Strax därefter krigade Leksand på bra i boxplay och såg till att reda ut två ytterligare minuter för att hålla tätt bakåt i jakten på segern. Vinsten säkrades sedan med ett avgörande i tom kasse signerad Marek Hrivík som lyfte pucken från längst bak i egen zon mitt i det tomma målet för slutresultatet 4–1.

Imorgon väntar en tredje och helt avgörande match i Tegera Arena, så köp din biljett omgående och bär laget fram till kvartsfinal!