Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Idag 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

1-1 i matchserien efter hemmaseger

28 mars 2022 21:23
Herrlaget

Med en härlig kuliss från såväl ståplats som sittplats vände Leksand på ett underläge från den första perioden och vann till slut med 4–1 för att tvinga fram ett avgörande imorgon kväll.


Det var en ruskigt avvaktande förstaperiod från Leksands sida där knappt något i spelet såg ut att stämma samtidigt som Oskarshamn spelade med bra energi och en helt annan stabilitet. Sett över de 20 minuterna lyckades Leksand med endast ett längre anfall och det var inte så konstigt att hemmalaget gick av isen med en nolla i målkolumnen med tanke på att bara två skott på mål noterades. Gästerna kunde istället gå till pausvila med 0–1 i ryggen efter att Patrik Karlkvist skickade in pucken med en felträff i powerplay när det återstod en och en halv minut på klockan.

Mittenakten var däremot nästan i helt motsatt riktning sett till energinivå för hemmalaget och detta mycket tack vare en tidig kvittering. Leksand fick nästan direkt chansen att spela hela två minuter i 5 mot 3 där flera målchanser radades upp, men det skulle dröja till det absoluta slutskedet av det numerära överläget innan 1–1 gjordes när Carter Camper hittade fram med en härlig genomskärare till Mikael Ruohomaa som dunkade in pucken i det tomma målet. Det blåvita hemmalaget tog några minuter senare dessutom ledningen när den finske målskytten hittade fram till Oskar Lang som precis framför mål lyckades få upp pucken för 2–1 på tavlan. I den andra halvan av perioden svängde det betydligt med ett böljande spel och ett antal chanser åt båda håll, men ettmålsledningen höll sig till pausvila inför en högljudd publik.

Knappt tre minuter in i den tredje perioden utökades denna ledning till 3–1 när Justin Kloos vann en närkamp vid mål innan han skickade in den svarta trissan i målburen framför en välfylld ståplats. Matchen stod sedan och vägde där inga riktiga farligheter uppstod förrän det återstod åtta minuter av ordinarie tid när Oskarshamn hade en puck bakom Kasimir Kaskisuo. Denna reducering dömdes dock bort efter videogranskning på grund av att Calle Själin blev intryckt i egen målvakt och därmed stod sig tvåmålsledningen fortsatt. Strax därefter krigade Leksand på bra i boxplay och såg till att reda ut två ytterligare minuter för att hålla tätt bakåt i jakten på segern. Vinsten säkrades sedan med ett avgörande i tom kasse signerad Marek Hrivík som lyfte pucken från längst bak i egen zon mitt i det tomma målet för slutresultatet 4–1.

Imorgon väntar en tredje och helt avgörande match i Tegera Arena, så köp din biljett omgående och bär laget fram till kvartsfinal!