Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Idag 5 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Linköping
LHC

Véronneau inför LHC hemma

24 september 2021 19:00
Herrlaget

Vi har en härlig hockeylördag framför oss med dubbla hemmamatcher mot Linköping där herrarna inleder eftermiddagen med nedsläpp klockan 15:15. Max Véronneau gjorde tre assistpoäng mot Frölunda, och hoppas på en ny bra prestation.


Herrlaget kommer till lördagens hemmamatch mot Linköping med seger med sig i ryggen från torsdagens bortamatch mot Frölunda. Leksandsforwarden Max Véronneau ser tillbaka på en bra match från laget.

-Det var en stabil insats från oss, och det var skönt att vi kunde göra första målet i matchen och kunna jobba utifrån det. Vi hade en lite tuff avslutning av matchen men lyckas ändå stå emot på ett bra sätt och det var skönt att få första segern med oss från resan till Göteborg.

Inledningen av årets SHL-säsong har som bekant inte varit någon klang- och jubelfest rent poängmässigt för Leksands del men man har som lag stått för två bra insatser på sistone, och Véronneau menar att det var skönt att äntligen få utdelning även i segerkolumnen.

-Det kändes som att spelet gängade i lite bättre i matchen mot Frölunda helt enkelt. Vi gjorde en ganska bra bortamatch mot Skellefteå i omgången innan så vi visste att vi var på rätt väg även om vi inte lyckades vinna den. Vi lyckades bygga vidare på den insatsen och det var som sagt skönt att vi fick utdelning, säger Max Véronneau.

Tre assistpoäng från Véronneau

Max Véronneau har under SHL-inledningen stått för tre assistpoäng, vilka samtliga kom i torsdagens match mot Frölunda. Det märks under intervjun att han är glad över utdelningen även för egen del i matchen, men framhåller allra mest sina kedjekamrater.

-Det var såklart skönt att få vara med och bidra till segern med mina poäng. Jag spelade med bra spelare i form av "Zacke" och "Nilsy" och vi hade en bra match tillsammans så det var riktigt kul att spela med dem.

Véronneau har inför säsongen haft stora förhoppningar på sig som målskytt och har hittills stått för ett mål hittills i CHL-sammanhang. Totalt är poängskörden 1+5 för Véronneau under de 7 tävlingsmatcherna han hittills spelat i CHL och SHL vilket innebär att han just nu kanske får ses som mer assistkung än målkung, men det spelar ingen roll så länge han bidrar menar Véronneau själv.

-Det var skönt att Nils gjorde målen åt mig på mina framspelningar igår. Jag har inte lyckats hitta nätet på egen hand i SHL än, men det kommer förhoppningsvis framöver det också. Det viktigaste var att vi vann som lag, och det var som sagt kul att bidra med några assistpoäng mot Frölunda.

Linköping väntar

Klockan 15:15 släpps alltså pucken i Tegera Arena under lördagseftermiddagen i en match som inleder en härlig hockeylördag då Linköping står för motståndet i såväl SHL som i SDHL-matchen som startar klockan 19:00. Véronneau ser fram emot att få dra på sig matchtröjan igen, och berättar även om förberedelserna och tiden mellan matcherna.

-Det ska bli kul att spela igen, och såklart härligt att komma med en seger i ryggen och förhoppningsvis fortsätta på det spåret. Vi reste till Karlstad efter matchen i Göteborg och var framme där runt 02-tiden inatt, men det var ändå skönt att ha nästan halva hemresan avklarad och ändå få skapligt med sömn. Idag har vi rest vidare hem till Leksand, och för egen del blir det en promenad och en golfrunda för att samla kraft inför matchen imorgon.

Linköping har inlett SHL-säsongen med tre raka förluster och är inför lördagens omgång jumbo i den än så länge mycket unga tabellen. Det är dock på intet sätt någon enkel uppgift som väntar herrlaget, och Véronneau förutspår en tuff kamp i Tegera Arena under lördagen.

-Jag kommer ihåg från förra säsongen att Linköping var tuffa att möta. De hade det lite kämpigt i serien då, men var ett bra och tufft lag att spela mot så utifrån det jag tar med mig från ifjol måste vi göra oss redo för en riktigt bra insats imorgon om vi ska lyckas bärga en seger, säger Max Véronneau om lördagens motstånd.

Vem avgör matchen mot Linköping?
-Det enda som är viktigt är att vi vinner, sen får vi se vem som sätter avgörandet!

Eventuellt kvarvarande biljetter köper du här

Kan du inte vara på plats i Tegera Arena ser du matchen på C More Live 2 eller via stream från C More.