• Huvudsponsorer

Söndag Sön 3 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Onsdag Ons 20 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Fredag Fre 5 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Fredag Fre 19 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Leksand
LIF

Förlust mot Djurgården

22 november 2020 18:35
Damlaget

Efter en tuff start hämtade Leksand in ett tvåmålsunderläge. Men Djurgården var det starkaste laget i slutändan och vann med 4–2.
– Vi har bra inställning i dag, men får inte till det där ordentliga trycket mot deras mål i tredje perioden, säger tränare Anton Bokull.


De blåvita damerna kom från en tuff förlust igår då Linköping vann med 5–0. I början av den första perioden i dag såg det ut att kunna rinna iväg då hemmalaget Djurgården snabbt gick fram till 2–0.
– Vi börjar helt okej de första bytena, men sedan dippar vi resten av perioden, menar Anton Bokull som klivit in som huvudtränare under Lars Stenmarks sjukskrivning.

Hämtade upp 0–2

I den andra perioden hittade Leksand dock både spelet och målet och gick fram till 2–2. Men så kom det en sådan där mycket avgörande matchsekvens. Efter en bra blåvit möjlighet vände spelet och Djurgården kunde göra 3–2 precis i slutet av den andra perioden.
– Vi ryckte verkligen upp oss där, så det blev verkligen tungt med deras ledningsmål precis före pausvilan. I tredje gör vi ett försök, men vi skapar inte där riktiga trycker. Vi har en i ribban och det är sådana grejer som kanske var skillnaden i dag.
Vad tycker du ni gjorde bra i dag?
– Inställningen! Vi gör en svag första period, men sedan går vi in och visar lite jävla anamma. Vi visar att vi vill vara här och skapa något. Jag tycker vi klarar att sätta bra press på dem.

"Ingen svag kedja"

Anton Bokull menar att Djurgården är ett tufft lag att försöka slå, det finns ingen lätt kedja att möta.
– De är ett jättejämt lag och de har ingen svag kedja. Oavsett vilka som är inne kör de på.
Förlusten i dag innebär tredje raka förlusten för de blåvita. Och på onsdag väntar en ny tuff uppgift. Då åker laget till Gävle för att ta sig an serietvåan Brynäs.
– När man möter dem gäller det att hålla koll i egen zon. När de anfaller är de kreativa och duktiga på att hitta lösningar. Men reder man ut det i egen zon och kan gå på anfall så är de inte lika starka i sitt försvar. Så vi får inte gå bort oss allt för mycket, vi har haft lite tendenser till det förut.