Hemma
Västerås
VIK
Borta
Leksand
LIF

Ritola inför VIK borta

11 mars 2019 12:12
Herrlaget

Efter en 52 matcher lång grundserie väntar nu äntligen Slutspelsserien, en enkelserie på fem omgångar där seriesegraren går vidare till Playoff till Direktkval till SHL.
Ett första steg på vägen är tisdagens slutspelsseriepremiär borta mot Västerås.
Mattias Ritolas tankar inför den matchen kan sammanfattas så här:
– Jag är riktigt taggad för att allt ska dra igång. Att spela morgondagens match blir grymt kul.


I Slutspelsserien ingår lag 3-8 från HockeyAllsvenskan, varifrån de tre högst placerade lagen fått med sig olika antal bonuspoäng in i Slutspelsserien.
Den hockeyallsvenska tabelltrean Västerås leder därför redan nu Slutspelsserien på 3 poäng. Leksand, som slutade fyra i HockeyAllsvenskan, är Slutspelsseriens tabelltvåa, en poäng efter Västerås.
Det blir ett spännande toppmöte direkt från start med andra ord.
– Det kommer garanterat att bli en jämn och tuff match, precis som det ska. För att vinna kommer det att krävas att vi går in stenhårt i varje byte, i varje närkamp, hela matchen - och det kommer vi att göra. Vi har gjort många bra matcher på slutet, men jag tror ändå att alla i laget känner att vi har mer att ge, menar Ritola, som i skrivande stund precis har avslutat ett träningspass i Weda Skog Arena.
– En riktigt bra träning, jag kände mig snabb idag, det gör man alltid i den hallen, haha. Det är riktigt bra is där.

Tisdagens match är en match mellan HockeyAllsvenskans bästa hemmalag och näst bästa bortalag.
Hur det är att möta Västerås på deras hemmais är dock något som just Mattias Ritola inte har jättemycket att säga om.
– Jag tror att det var flera år sedan jag var där och spelade faktiskt, men jag vet ju att det brukar vara bra matcher. Framförallt vet jag att vi brukar spela bra där och att det brukar vara väldigt många leksingar och ett bra tryck på läktaren. Frågan är väl vilket lag som egentligen blir hemmalag i morgon...

Hur viktigt är det att vinna morgondagens match?

– Självklart vill vi få bästa möjliga start på serien och inte låta Västerås gå ifrån i tabellen, men samtidigt måste vi komma ihåg att det är fem matcher som ska spelas. Ingenting är kört om vi skulle förlora poäng i morgon.

Vad talar för er?

– Det finns mycket, tycker jag. Inte minst att vi har många spelare som har varit med och spelat i såna här typer av matcher förut, alla möjliga typer av kval- och slutspelsmatcher. Det finns mycket rutin i den här gruppen och det är helt klart en fördel.

Första hemmamatchen i serien spelas nu på torsdag, 19.00 mot BIK Karlskoga.

Säkra din plats redan nu!

Vägen till SHL