Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Idag 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Leksand
LIF

Carey inför BIK-LIF

1 december 2017 09:37
Herrlaget

Övertidsförlust hemma mot topplaget Timrå i onsdags. I morgon (lördag) väntar bortamatch mot bottenlaget BIK Karlskoga.
– Karlskoga ligger inte så högt upp i tabellen, men vi är inställda på att jobba hårt och ska göra allt för att få bra utdelning, säger Matt Carey inför sin andra match i Leksandströjan.


När den 25-årige kanadensaren summerar sina intryck efter premiärmatchen i Leksands IF, låter det så här:
– Oj, det var mäktigt alltså. Jag hade verkligen längtat efter att få spela, och när det väl var dags var man riktigt, riktigt förväntansfull. Att sedan få åka in och spela inför de här fantastiska fansen var verkligen en otrolig upplevelse. Våra fans är helt galna, haha.

Själva matchen då, vad säger du om den?

– Vi gjorde en bra match och skulle ha haft tre poäng tycker jag. Vi skapade tillräckligt med chanser för att avgöra på ordinarie tid, men tyvärr gjorde vi inte det den gången, menar Matt, som spelade tillsammans med Johan Porsberger och Oskar Lang.

Hur trivdes du i den kedjan?

– Jättebra, de är fantastiska hockeyspelare båda två. Porsberger har ett väldigt bra skott, och Lang är helt klart en av de allra snabbaste spelare jag har spelat med. Han är en riktig krigare!
För egen del känner jag att jag har mycket mer att ge, men jag förstår ju också att jag kan behöva lite tid för att komma in i allt. Det var en stor skillnad att spela här, jämfört med det jag är van med från tidigare.

Största skillnaden?

– Svårt att säga, men det handlar mycket om sättet att spela, och om storleken på isen så klart. Sen ser jag fram emot att få spela ihop mig med min kedja så att vi hittar lite bättre kemi. Det känns härligt att det snart är match igen!

Vad blir viktigast för att ta tre poäng i den matchen?

– Det känns som att vi hade hundra målchanser mot Timrå, men att vi missade en hel del. Vi ska fortsätta att jobba på lika bra och skapa massor, men nu ska vi se till att göra fler mål också, säger Matt, som flera gånger under intervjun återkommer till hur mycket han trivs i den nya klubben.
– Allt är fantastiskt här. Jag trivs jättebra i laget, men också i Leksand som ort. Jag gillar när det är så här litet och mysigt, det passar mig. Nu ser jag bara fram emot att spela resten av säsongen och att ta oss tillbaka till vårt stora mål - SHL. För mig finns det inget annat mål än att vi ska tillbaka, det är vi skyldiga våra fantastiska fans.