En poäng mot Luleå
Publicerad: 2021-12-04
Trots att Leksand hämtade upp ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden tack vare två mål från Justin Kloos så var det Luleå som fick det sista ordet efter att Linus Fröberg gjorde det enda målet i straffläggningen.

Det var ingen rolig start på matchen för Leksands del med tanke på att det bara tog två minuter för Luleå att spräcka målnollan när Pontus Själin lite för enkelt gled igenom och satte 0–1. Precis efter detta hade Patrik Zackrisson en styrning i stolpen där pucken landade strax framför mållinjen istället för i målet. Det jobbiga fortsatte en stund därefter i och med att bortalaget utökade sin ledning till 0–2 med en styrning från Linus Fröberg som letade sig in på något märkligt vis. I den första perioden hade Leksand två powerplay-lägen för att komma ikapp gästerna, men det där sista fanns inte riktigt där vid något av tillfällena och tvåmålsunderläget höll sig perioden ut efter att Max Vérroneau prickat stolpen i slutsekunderna.

Den första halvan av mittenakten var av den jämnare karaktären där Carter Camper hade det farligaste läget när han sånär lyckades reducera på ett friläge. Ungefär i mitten av perioden tog Leksand över spelet i några minuter, mycket tack vare ett numerärt överläge med bra tryck, och hade inte långt därefter ett gyllene läge att få in pucken när Patrik Zackrissons skott räddades med minsta marginal. Innan den andra perioden var över hade båda lagen varsitt mycket fint läge för nästa mål i matchen där målvakterna dock höll tätt för en mållös tredjedel.

Två minuter in i den tredje perioden kom dock den efterlängtade reducering från hemmalaget när Emil Heineman snappade upp pucken från Luleås målvakt Joel Lassinantti och serverade Justin Kloos i slottet som bara hade att raka in 1–2 i det öppna målet. Detta gav i sin tur en energiboost till Leksand som tryckte på för en kvittering direkt därefter, men närmast det nästa målet i matchen var istället Isac Brännström som hade ett hårt skott klockrent i stolpen några minuter senare. Turligt nog så var marginalera med Leksand, vilket sedan bäddade för kvitteringen som gjorde efter elva minuter. Återigen så var det samma kedja som ordnade målet när Mikael Ruohomaa hittade fram till en helt ren Justin Kloos precis framför kassen som stötte in 2–2 för sitt andra mål i kvällens möte. Båda lagen hade sedan ett fåtal möjligheter att avgöra tillställningen under ordinarie tid, men inget avgörande föll och matchen gick därmed till förlängning. I 3 mot 3-spelet hade Leksand chansen att knipa bonuspoängen när bortalaget drabbades av en utvisning, men något mål kom aldrig och straffar fick därmed skilja lagen åt. I straffläggningen hade målvakterna inga större problem med att rädda, och först i den sjätte omgången kom avgörandet när Linus Fröberg var den enda spelaren som lyckades hitta nätet. Luleå tog därmed hem extrapoängen efter resultatet 2–3 och Leksand fick nöja sig med en poäng efter en stark upphämntning.

På tisdag väntar CHL-match mot Frölunda, säkra din biljett och hjälp laget till en bra start i kvartsfinalen.