Bröms: "Ska göra allt för att ta en plats"

7 juni 2018 13:31
Herrlaget

Han har spelat i Leksands IF hela livet och debuterade i A-laget i slutet av förra säsongen.
Nu ska Wilde Bröms göra allt för att ta en plats i årets trupp.
– Att få spela i A-laget har varit en dröm ända sedan jag var liten, och att vara med nu på försäsongen är grymt kul. Jag ska göra allt jag kan för att ta en plats, säger den 19-årige forwarden.


Hans tryout-kontrakt sträcker sig fram till och med den sista augusti.
– Så fram till dess har jag på mig att visa att jag förtjänar en plats i truppen. Visst innebär det att jag har en del press på mig, men det gör mig ingenting, jag presterar faktiskt som bäst under press, menar Wilde, som nu har avverkat ungefär två månaders träning tillsammans med resten av herrlaget.

Hur har det varit?

– Grymt kul! Alltså verkligen. Det känns så roligt att få den här chansen, och det är riktigt kul att träna. Den största skillnaden nu, jämfört när jag har kört försäsong med juniorerna, är väl att vi kör mestadels två pass om dagen nu. Jag vet inte om det är det som har gjort det, men jag känner mig verkligen i bättre form än någonsin.

Aldrig varit så bra tränad som nu, med andra ord?

– Precis. Det kan låta som en klyscha, men jag menar det verkligen. Den här tiden på året brukar man ju kunna känna sig lite seg, det brukar vara riktigt tungt i början, men i år har det bara känts... riktigt bra. Jag känner mig pigg och stark, menar Wilde, som vid intervjutillfället precis klarat av torsdagens första pass.
– Ett pass som såg lite olika ut, beroende på vad man behövde träna på. För min del blev det ett benpass och ett cykelpass.

Wilde är en av många talangfulla juniorer som nu är med och konkurrerar om platser i A-truppen.
– Vi är ett helt gäng, och det är självklart jätteroligt, och ett bra betyg till föreningen. Jag, Marcus Karlberg, Axel Bergkvist och Dennis Finn-Olsson har alla spelat i Leksands IF i i princip hela livet, och följts åt genom åren. Det känns jätteroligt att vi alla är med och tränar med A-laget nu, tillsammans med ännu fler juniorer också.

Wilde Bröms beskriver den gångna säsongen som ojämn. Han ser tillbaka på en bra försäsong, en tung första del av serien följt av en riktigt bra avslutning.
– Jag gjorde nog i princip alla mina poäng efter jul. Det kändes lite som att jag fick betalt för allt slit som jag lagt ner tidigare under säsongen, säger Wilde, som lyfter fram skridskoåkningen som sitt främsta kännetecken på isen.
Han berättar att han började spela hockey i femårsåldern.
– Och sedan dess har jag bara spelat i Leksandströjan, så det känns grymt häftigt att få vara med i klubbens A-lag nu. Det har liksom alltid varit drömmen, och något nästan overkligt. Nu är man ändå ganska nära, det känns häftigt.

Du debuterade i A-laget redan förra säsongen, hur minns du debuten?

– Jag gjorde en fyra, fem matcher tror jag, och även om jag inte spelade så mycket så var det ändå otroligt lärorikt. Jag samlade på mig många erfarenheter, och det lilla jag spelade var en riktig häftig upplevelse att få vara med om. Speciellt debuten här hemma i Tegera. Man är ju liksom van med att spela J20-hockey, med några små publikklickar i arenan. Men att få komma ut och spela inför publiken som är här på en A-lagsmatch, det är svårt att beskriva den känslan faktiskt. Vi har Sveriges i särklass bästa fans, menar Wilde, som under sin tid i A-laget även hann bli målskytt.
– Borta mot Oskarshamn, faktiskt i den enda matchen som jag fick spela från start. När jag såg pucken gå in... det var en grymt häftig känsla!

För Wilde och resten av laget väntar nu några veckors fortsatt träning innan några "lediga" juliveckor tar vid.
– Ja, lite ledigt blir det väl i alla fall. Det blir en hel del träning ändå så klart, men det blir skönt med lite semester.

Några semesterplaner?

– Återhämta kroppen, träna och kanske åka på någon semester. Sen blir det säkert lite gitarrspel också, menar Wilde, som har gitarren som det största intresset, vid sidan av hockeyn.
– Jag kan lätt spela bort en hel dag, jag försvinner liksom in i det. Mestadels hittar jag på egen musik, men inga texter än så länge.

Ingen sång?

– Nej, helst inte, haha.

Vem i laget har bästa sångrösten?

– Oj, vem skulle det kunna vara? Axel Bergkvist kanske, han är musikintresserad han med, och sjunger bra faktiskt.

Det känns som att vi har ett framtida inslag i LIF-TV klart här?

– Haha, ja kanske det, bara jag slipper sjunga.